Kad se uželite nečeg slatkog, neka vaš izbor za pripremu kolača bude tiramisu. Ova poslastica koja je popularna u celom svetu priprema se veoma lako i brzo, a domaćicama je draga jer ne moraju da provode mnogo vremena pored šporeta, niti da uključuju rernu.
Recept koji vam donosimo je toliko jednostavan da mogu da ga naprave i početnici, a ukus ovog tiramisua ćete dugo pamtiti.
Sastojci:
- 4 žumanca
- 100 g šećera u prahu
- 700 g piškota
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 200 ml proceđene skuvane kafe
- flašica ruma
- 50 g kakao-praha
Priprema:
U lonac za kuvanje na pari spustite četiri žumanca i 100 grama šećera u prahu, pa sve dobro izmutite mikserom. Fil kuvajte petnaestak minuta dok se ne zgusne, pa skinite lonac sa ringle i ostavite da se ohladi. Dodajte maskarpone sir i sve dobro izmutite mikserom.
U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, pa je malo po malo dodajte filu od žumanaca, šećera i maskarponea, da se fino sjedini.
Skuvajte kafu, pa je procedite i u nju sipajte malo ruma.
Svaku piškotu na kratko spustite u kafu i rum, pa ređajte u pleh. Kad popunite prvi red piškota i njima prekrijete dno posude, nanesite polovinu pripremljenog fila. Potom preostale piškote spustite u kafu i rum, pa ih poređajte preko fila. Kad popunite i drugi red piškota preko njih nanesite ostatak fila, pospite ga kakao-prahom i ostavite u frižideru.
Sutradan secite i služite.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)