Burito vodi poreklo iz Meksika i to je jedna od omiljenih namirnica tamošnjih naroda. Iako se originalni burito pravi od tortilje u koju se mota prženo meso, pasulj i drugi prilozi, naziv ovog poznatog jela koristi se za razne druge modifikacije. Neretko se pravi i kao dezert. Burito kao poslastica priprema se na sličan način a za njega vam ne treba mnogo sastojaka, a ni vremena.
Srećna Republika donosi vam recept za slatki burito.
Sastojci
- 1/2 l čokoladnog mleka
- 2 jajeta
- jedna veća šolja brašna
- litar slatke pavlake
- oreo keksići
- cimet
Pripema:
U jednu posudu sipati čokoladno mleko, izmutiti jaja u njemu i dodati brašno. Kada se smesa dobro sjedini promeša, staviti tiganj na vatru i praviti palačinke ili tortilje od njega. Na dugoj strani dobro umutiti slatku pavlaku i izlomiti keksiće u njoj. Promešati sve to zajedno i onda na prethodno poređane tri palačinke od čokoladnog mleka (uzduž) staviti ovaj fil. Od gore posuti malo praha od ovog keksa, a onda palačinke presaviti po ivicama po dužini, a od širine koja je, podrazumeva se uža, krenuti sa rolanjem burita. Od tog materijala dobijamo po jedan burito a kada je on gotov preko njega pospemo cimet i spreman je za služenje.
Komentari (0)