Slatkiši

BRZ I UKUSAN DESERT BEZ JAJA I PEČENJA: Savršen slatkiš za sve ljubitelje kokosa koji se topi u ustima

Ova poslastica se brzo i jednostavno priprema.

24.08.2023 08:00

BRZ I UKUSAN DESERT BEZ JAJA I PEČENJA: Savršen slatkiš za sve ljubitelje kokosa koji se topi u ustima
Printscreen/Youtube/@quicksimpledelicious1

Ako ste se uželeli dezerta sa nekom laganom teksturom i ukusom kokosa i vanile, donosimo vam kolač od kojih će vam krenuti voda na usta. Ne samo da je lagan za pripremu i jelo već će vas njegov ukus oduševiti. Ne zahteva posebne namirnice, uglavnom sve imate u kući.

Sastojci:

  • litar mleka
  • 170 g šećera
  • 200 g brašna
  • 7 g vanilin šećera
  • 60 g putera
  • 250 ml slatke pavlake
  • 25 g šećera
  • 50 g oraha
  • 100 g kokosa

 

Priprema:

U jednu posudu sipati mleko, a zatim dodati šećer i brašno i sve dobro promešati mutilicom dok se ne sjedini. Možete koristiti mikser da budete sigurni da nema grudvica. Kuvajte na slabijoj vatri mešajući konstantno, dok se ne zgusne. Dodati vanilin šećer i puter sve dobro sjediniti a onda skloniti sa vatre. U jedan veći pleh posuti po površini kokos kako bi svojom debljinom prekrio površinu da bude potpuno bela. Preko toga izliti ovu smesu dok je još topla. Poravnati špatulom i ostaviti da se hladi 3-4 sata u frižideru. Za to vreme u jednu posudu sipati 250 ml slatke pavlake, zatim dodati 25 g šećera i sve dobro umutiti mikserom. Na ohlađeni dezert špatulom naneti izmućenu pavlaku. Nožem preći oko okvirnih ivica kolača a zatim ga iseći na 12 jednakih delova, uzduž na pola i popreko na šest jednakih delova. 

Iseći orahe na sitne komadiće a onda ga posuti na kolač da prekrije svako parče dobrim delom. Pažjivo izvlačiti svaki deo kolača i rolati ga u rolat, uvaljati u ostatak kokosa iz pleha i ređati na drugo mesto i tako sa ostalih 11 komada. Možete ga dekorisati celim orahom na vrhu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)