Kolači sa čokoladom omiljeni su u većini kuća u Srbiji. Ukoliko ste se uželeli nečeg slatkog, a nemate mnogo vremena za pripremu, lava kolač sa čokoladom biće idealan izbor.
Pravi sladokusci će izbeći stavljanje brašna u popularnu lavu, pa će tako kolač biti još penastiji i kremastiji. Možete ga poslužiti uz kuglu sladoleda, šlag ili bobičasto voće.
Sastojci:
- 3 cela jaja
- 3 žumanca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika kakaa
- 200 g crne čokolade
- 200 ml grčkog jogurta
- 150 g mlevenih oraha, lešnika ili badema
- malo putera za mazanje kalupa
Priprema:
Silikonske kalupe namažite puterom da biste lakše izvadili kolače. Zagrejte rernu na 220 stepeni.
U šerpici na tihoj vatri rastopite 150 grama čokolade. Umutite belanca u čvrst sneg i ostavite ih sa strane. U drugoj posudi umutite grčki jogurt i svih šest žumanaca, kao i mlevene orahe (bademe ili lešnike), kakao i rastopljenu čokoladu. U smesu umešajte umućena belanca, pa sve lagano sjedinite.
U podmazane silikonske kalupe sipajte trećinu smese, spustite po jednu kockicu čokolade u svaki kalup, pa je prelijte ostatkom smese za lava kolač. Pecite desetak minuta i služite toplo.
Prijatno!
Komentari (0)