Vežbanje

ONA IMA 97 GODINA I IKONA JE FITNESA: Elejn veruje da svoju vitalnost, formu i dugovečnost u poznim godinama duguje jednom napitku! (VIDEO)

Ona i njen suprug Džejk goovo 34 godine imali su emisiju o zdravom životu i inspirisali su milione ljudi.

28.09.2023 17:01

ONA IMA 97 GODINA I IKONA JE FITNESA: Elejn veruje da svoju vitalnost, formu i dugovečnost u poznim godinama duguje jednom napitku! (VIDEO)
Tiktok- jacklalanneofficial

Kako često ističu lekari fizička aktivnost je jedan od ključnih uslova za zdravlje organizma posebno u poznim godinama. Nekada je dovoljna i svakodnevna šetnja ako već nemate volje i želje da se aktivnije bavite sportom.

Koliko je fizička aktivnost važna za vitalan i zdrav izgled najbolji primer je Elejn La Lan (97) koju često nazivaju i ikonom zdravog života. Ova vitalna bakica i danas redovno vežba a izgleda barem tri decenije mlađa nego što joj piše u krštenici. 

Printscreen/TikTok/jacklalanneoficial

Ova je žena mnogima postala uzor za zdrav način života i sticanje forme

Elejn i njen suprug Džek inspirisali su generacije Amerikanacada se zdravije hrane i da vežbaju. Njih dvoje su imali emisiju o zdravom životu koju su radili skoro 34 godine. Iako je sad već u dubokoj starosti i ima 97 godina prva dama fitnesa nije usporila, prenosi Insajder.

Ova vitalna bakica još uvek ima šta da kaže i želi da podeli svoje bogato iskustvo kroz knjige i filmove sa novom generacijom i otkrije tajnu kako su ona i njen suprug sve ove godine ostali vitalni. 

- Uvek sam imala dosta radila i smatram da mi je uz pravilnu, zdravu ishranu i svakodnevno vežbanje to pomoglo da doživim 97 godina  - rekla je Elejn. 

Kako bi podstakla svoje mišiće i izdržljivost ova fitnes baka dan obrokom koji je bogat proteinima, poput jogurta i bobičastog voća, zatim popije proteinski smuti za koji joj treba svega nekoliko minuta da ga napravi.

Elejn ističe da su preoteini izuzetno važni za zdravlje i vitalnost, a kako joj je sugerisao suprug pomažu da se održi zdrava koža i kosa. Ona je otkrila i kako pravi svohj čuveni smuti.

- U blender unacim malo mleka od 2 odsto masti, ubacim jednu ili dve kašike proteinskog praha, bananu i šaku bobica. Sve to izblendiram i smuti je gotov - rekla je ona. 

Kako je ranije za ovaj portal objasnio dijetetičar Džordan Hil, proteini igra važnu ulogu u izgradnji i održavanju mišića, ali su i gradivni blok za crvena krvna zrnca,te pomaže telu da se oseća sitim. Prema nekim zvaničnim podacima ženama je u proseku potrebno 45g proteina dnevno, a muškarcima nešto više odnosno 55 g. 

Poznato je da većina ljudi počinje da gubi mišićnu masu kako stari a ovo stanje je poznato kao sarkopenija. Ipak, neke studije su otkrile da konzumiranje više proteina od preporučene doze može da unapredi zdravlje mišića i sprečiti gubitak mišićnog tonusa kod starijih osoba.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)