Vežbanje

OVA ŽENA IMA 60 GODINA I KUNE SE U JEDNU VEŽBU KOJA JE ODRŽAVA VITALNOM I PUNOM ENERGIJE: Snimak je postao viralan na internetu, svi žele da isprobaju ovaj fitnes savet (VIDEO)

Amanda Fišer je na Tik-toku objavila video svoje tetke koja je očuvala mladolik izgled zbog nečega što ponavlja svakoga dana.

22.09.2023 18:01

OVA ŽENA IMA 60 GODINA I KUNE SE U JEDNU VEŽBU KOJA JE ODRŽAVA VITALNOM I PUNOM ENERGIJE: Snimak je postao viralan na internetu, svi žele da isprobaju ovaj fitnes savet (VIDEO)
Tiktok-empoweryourpelvis

Starenje neminovno dovodi do propadanja kostiju i nestabilnosti pokreta. U drugoj polovini života mnogima je i savijanje po daljinski pravi test snage, dok se na penjanje van prvog ili drugog sprata retko ko odlučuje. Kosti slabe kako starimo i čine nas podložnim osteoporozi i lomovima u slučaju okliznuća ili pada. Zato je zdrava ishrana važna za kosti, a poželjno je uvesti i umereno vežbanje, kako bi se ostalo u formi.

Tiktokerka Amanda Fišer je bila zapanjena onim što je njena tetka izvela, pa je rešila da sadržaj video snimka podeli na ovoj društvenoj mreži

- Bili smo na sahrani jedne od mojih tetaka. Svi smo se okupili u staroj porodičnoj kući gde je moja mama odrasla sa sestrama, prisećali se drage tetke i družili se. Onda se moja mama setila komšinice koja je živela preko puta, koja je svakodnevno izvodila vežbu gde bi stala i savila se kako bi rukama dohvatila prste na nogama, bez savijanja nogu. Ta žena je rekla da će se smatrati vitalnom sve dok je u stanju to da uradi. Moja tetka Šeron je istog trenutka pokušala sličnu, samo malo zahtevniju vežbu pred svima nama, i uspela je - započinje izlaganje Fišerova, a o tome je pisao i San.

Tiktok-empoweryourpelvis

Tetka Šeron kreće da izvodi vežbu

Ona je objasnila da njena tetka Šeron ima 60 godina, iako izgleda mladoliko i vitalno, zapravo se nije osećala uvek tako. Zato je rešila da i ona uvede vežbu koju će raditi svakog dana, bez uzuzetka.

- Kada je prvi put uradila ovu vežbu, delovalo je kao da je radi bar 15. put. Ona se spustila u čučanj, a onda je sela. Potom je bez ikakve pomoći ruku iz tog položaja ustala. Mnogi koji su u dvadesetim i tridesetim ne bi mogli da urade ovo bez upotrebe ruku, budući da je sva snaga u telu. Složili smo se da se sledeće godine ponovo tu svi okupimo, a do tada da sledimo primer tetke Šeron, koja nam je u međuvremenu rekla da je ova vežba postala sastavni deo njenog života i da misli da upravo zbog te vežbe “stari ovako dobro” i vitalna je - objasnila je Amanda.

@empoweryourpelvis After my Aunts funeral a few weeks ago, we went back to her house and all ate and hung out like old times. We were reminiscing with my mom and her other sisters and they remembered this sweet lady across the farm house where they grew up. Mrs. Norton. Mrs. Norton used to bend over at her waist every day and touch the ground with her hands 🙌 She wanted to make sure she never lost that range of motion. So my Aunt Sharon (the one in this video) started doing it too…and then she saw a TikTok with someone standing and moving to the ground and back up. She decided she was gonna start doing this sit to stand motion every day too to stay mobile. It was amazing to see her do it and so many of us in our 20s and 30s not be able to do it. Needless to say, when we get back together at Thanksgiving…we will all try it again to see if any more of us have been practicing daily 😆 Tell me, can put MOVE like my Aunt Sharon?? And so effortlessly?? Comment below 👇 By the way, this was like the 14th time she did this and of course I want to ask her how her pelvic floor is…just haven’t done that yet #movement #motion #motionislotion #mobility #mobilitychallenge #squat ♬ original sound - Amanda Fisher

Snimak Šeroninog vežbanja koji je snimila njena sestričina je postao veoma gledan i na TikToku je imao blizu 600.000 sviđanja, a mnogi su oduševljeno prihvatili da odmah isprobaju vežbu.

- Na televiziji sam počela da gledam mnoge emisije u kojima ljudi imaju 100 godina! Sve je u pokretu! 

- Pokret je sve, nastavite da se krećete, bravo za Šeron!

- Kako je divan način da ukažete čast pokojnoj tetki tako što se okupljate u njenoj kući.

- Tetka Šeron izgleda 20 godina mlađe!

- Moji roditelji imaju 70, svakoga dana plivaju u našem bazenu po sat vremena, u odličnoj su formi.

- Ovu vežbu isprobaću koliko danas, želim i ja da sa 60 izgledam kao tetka Šeron!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)