Odrasli

OVAJ UREĐAJ U HOTELSKIM SOBAMA JE LEGLO ZARAZE, A SVI GA KORISTE! Nikad se ne čisti, pravi je raj za bakterije

Kada se pakujete za more, jedna od najvažnijih stvari je da li postoji fen u hotelskoj sobi.

16.07.2024 09:30

OVAJ UREĐAJ U HOTELSKIM SOBAMA JE LEGLO ZARAZE, A SVI GA KORISTE! Nikad se ne čisti, pravi je raj za bakterije
shutterstock.com

Logično, u hotelskim sobama uvek morate da vodite računa šta koristite i dodirujete, ali verovatno nikome nije palo na pamet koliko fenovi mogu da budu potencijalno opasni. Frizerka Džeki Mekintoš upozorava putnike da nikada ne koriste fenove iz hotela, jer su leglo bakterija i gljivica.

Možda će to nekome zvučati previše ekstremno, ali činjenica je da fenovi iz hotelskih soba, ne samo da utiču na pojavu peruti i kvalitet kose, već mogu da budu i potencijalni prenosioci virusa.

- Hajde da razgovaramo o nečemu što retko ko pominje, a to su prljavi fenovi iz hotelskih soba. Čistačice ih uvek preskaču, i tokom godina, oni postaju savršeno mesto za razvoj gljivica i bakterija. Kada  ti mikroorganizmi sa fena pređu na vašu glavu, mogu da izazovu infekcije i iritaciju, da uspore rast kose i poremete folikule kose - tvrdi Mekintoš i dodaje:

shutterstock.com

Zašto nije dobro da koristite fen iz hotelske sobe?

 

- Takođe, tu se nalaze i prašina, buđ i druge čestice koje se godinama nakupljaju u prljavim fenovima. Oni ne samo da su nehigijenski, već i opasni po zdravlje. 

Ona je upozorila je da fen može da prouzrokuje iritaciju, kovrdžanje kose, pa čak i gubitak vlasi, a često dolazi do nastanka ispucalih vrhova, piše The Sun.

Neki delovi vaše kose poprimaju previše topline zbog blokiranih ventilacijskih otvora, što dovodi do suvoće, lomljivosti i ispucalosti vrhova", objašnjava Mekintoš. Reč je o tempiranim bombama ispunjenim bakterijama koje samo čekaju da eksplodiraju.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)