Odrasli

SVESNA, ALI PARALIZOVANA: Čula sam lekare kako pričaju da neću dočekati jutro, a onda mi je jedan čovek spasio život!

Sara Saunders (34) je prošla kroz neverovatnu agoniju u bolnici, dobila je pogrešnu dijagnozu i sati su je delili od sigurne smrti.

26.06.2024 09:34

SVESNA, ALI PARALIZOVANA: Čula sam lekare kako pričaju da neću dočekati jutro, a onda mi je jedan čovek spasio život!
Shutterstock

Ono što je Sara prošla, ne biste poželeli ni najgorem neprijatelju. Prvi, čudni simptomi su se pojavili u januaru 2013. godine. Sara je prvo osetila neobične "talase topline" u nogama i duž kičme, a potom su počele jake glavobolje. Međutim, kako navodi The Sun, to je tek početak njene desetogodišnje bitke za zdravlje.

- U roku od mesec dana bila sam kod tri doktora, i oni su moje stanje pripisali činjenici da sam mlada mama i da sam umorna posle porođaja. Ali, kada sam izgubila osećaj u prstima, hitno su me prebacili u bolnicu. Ubrzo više nisam mogla da hodam, da pričam, da pomeram ruke i noge, čak i da trepnem! Testovi krvi su pokazali da moja jetra, srce i bubrezi ne funkcionišu kako treba, a lekari nisu znali kako da mi pomognu - priča Sara i opisuje jezive scene koje su usledile u bolnici.

- Bila sam u potpunosti svesna, ali nisam mogla da komuniciram. Lekari su okupili moju familiju pored mog bolničkog kreveta, i čula sam kako im pričaju da situacija nije dobra i da su mi dani odbrojani! Moj sin je tada imao samo 18 meseci i bila sam očajna što ne mogu da mu kažem koliko ga volim i da ga zagrlim. Iako su doktori sumnjali da imam rak mozga ili moždani udar, magnetna rezonanca je pokazala da to nije tačno, što je još viđe zbunilo doktore - navodi Sara i otkriva kako je pukim slučajem ostala živa i konačno dobila pravu dijagnozu.

Shutterstock

Nije mogla da priča ni da pomera ruke i noge

 

- Ležala sam u krevetu nemoćna da svojoj porodici kažem da nisam spremna da se oprostim od njih. Te noći me je posetio konsultant, inače endokrinolog, Pregledao je moje zenice i kada je primetio da se one šire same od sebe, procenio je i ostale simptome, a potom sam čula reči koje su mi spasile život. Bila sam potpuno zamrznuta, ali sam ga čula kako mi kaže: "Ako me čujete, mislim da znam od čega bolujete. Mislim da imate Adisonovu bolest i odmah ćemo početi sa tretmanom koji će potvrditi da li sam u pravu". Konačno, neko ko mi je dao nadu. Čula sam ga i kako mojoj porodici objašnjava da bih postepeno mogla da se vratim u normalno stanje - izjavila je Sara.

Testovi su potvrdili da boluje od Adisonove bolesti koja se pojavljuje kada adrenalinske žlezde prestaju da rade i stvaraju dovoljne količine kortizola i aldosterinskih hormona, koji su ključni za funkcionisanje organizma.

Simptomi Adisonove bolesti su ekstremna iscrpljenost, gubitak apetita, nizak pritisak, nsvestica, mučnina i visoka temperatura.   

Iako se smatralo da se oporavila, Sarin pakao se nije završio. Osnovni tretman za Adisonovu bolest su steroidi.

- Posle deset godina steroida, moj imuni sistem je uništen. Dobila sam osteroporozu, a moje vene su ozbiljno oštećene. Nedostatak hormona je uništio moju plodnost i mogućnost da imam još dece - zaključila je Sara Sanders.
 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)