Odrasli

POGODILA JE LOPTA U STOMAK: Evo šta se desilo u njenom telu, lekari kažu da je došla sat vremena kasnije umrla bi!

Ela je pogođena loptom posle samo pet minuta utakmice!

23.06.2024 15:57

POGODILA JE LOPTA U STOMAK: Evo šta se desilo u njenom telu, lekari kažu da je došla sat vremena kasnije umrla bi!
printscreen/gofundme.com/f/london-to-oslo-charity-cycle-ride

Dok je sudila fudbalsku utakmicu u Oslu, mladu Elu Skvajres (19) je iznenada pogodila lopta u stomak. Pala je na zemlju u bolovima, ali lekar koji ju je pregledao je rekao da nije ništa opasno. Sve se dešavalo prošlog avgusta na turniru u Oslu, a Ela je pogođena loptom posle samo pet minuta utakmice.

Ela se nije osećala dobro i napustila je utakmicu, a uveče je ipak otišla na pregled u bolnicu gde su doktori kontatovali da ima slomljeno rebro.

Međutim, kada se devojka iz Milton Kejnsa onesvestila u dvorištu bolnice, hitno su je poslali na pregled skenerom i utvrđeno je da joj je pukla slezina i da već 18 sati ima unutrašnje krvavljenje!

Lekari su joj rekli da je došla samo sat kasnije u bolnicu, ne bi više bila živa.

- Posle udarca loptom u abdomen, pokušala sam da nastavim utakmicu, ali plakala sam od bolova i nisam mogla da dišem. Nisam znala šta da radim. Otišla sam do medicinskog šatora i tamo su mi rekli da sam samo nezgodno "napucana" i da je moguće da imam frakturu rebara. Potom su mi savetovali da se odmorim i da će sve proći samo od sebe. Međutim, kada sam došla u svoju sobu dobila sam visoku temperaturu i hvatala me je nesvestica - ispričala je Ela.

shutterstock.com

Bol je postajao sve jači i osećala je nesvesticu

Još Elinih slika možete pogledati OVDE.

Posle operacije slezine, koja joj je spasila život, Ela je u bolnici ostala narednih pet dana.   

- Nisam ni bila svesna koliko je situacija bila ozbiljna, sve dok mi tokom transfuzije jedan od doktora nije rekao: Da si čekala još sat vremena da potražiš pomoć, sada ne bi bila ovde. Tek tada sam shvatila koliko sam bila blizu smrti. Verujem da se sve dešava sa razlogom. Posle svega što se dogodilo, sasvim drugačije gledam na život i zahvalna sam što mogu da uživam u svakom danu. Da sam poslušala savet medicinskog osoblja na turniru, narednog jutra se ne bih probudila - izjavila je Ela koja se posle tri meseca potpuuno oporavila i nastavila da sudi fudbalske utakmice.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)