Odrasli

10 DANA JE PROVELA U DUBOKOJ KOMI, A SAD OTKRIVA ŠTA JE VIDELA: Buđenje je bilo zastrašujuće, želela je da uradi samo jednu stvar!

Kejli Frensis je pala u komu nakon teškog napada astme i zaražavanja koronom, priznavši da je to bilo jedno veoma jezivo iskustvo.

22.11.2022 13:30

10 DANA JE PROVELA U DUBOKOJ KOMI, A SAD OTKRIVA ŠTA JE VIDELA: Buđenje je bilo zastrašujuće, želela je da uradi samo jednu stvar!
Foto: Shutterstock

Amerikanka Kejli Frensis provela je 10 dana u komi u januaru 2021. Ona je svoje, kako je rekla, ludo iskustvo podelila sa pratiocima na društvenim mrežama. Njena objava izazvala je ogromno interesovanje, a ubrzo su se uključili i drugi ljudi koji su imali slična iskustva.

Halucinacije 

Kejli je u bolnici završila nakon teškog napada astme jer njeni uobičajeni lekovi nisu delovali. Pala je u nesvest, pa je njen prijatelj pozvao Hitnu pomoć i odmah su je prebacili u bolnicu. U međuvremenu se ispostavilo da je kovid pozitivna pa se sve pretvorilo u tešku upalu pluća i ona je završila u komi. 

- Bila sam u komi i mislila sam da sam živa i da samo živim svoj život. Nisam uopšte bila svesna da ležim u krevetu u bolnici. Bila sam uverena da su me ubacili u nekakvu sektu, čak i kad sam se probudila bila sam uverena da su lekari i medicinske sestre članovu sekte. Moja stvarnost je bila potpuno iskrivljena. Mada, iz mog iskustva rekla bih da svaki pacijent drugačije doživljava komu - objasnila je ona. 

Kada se probudila posle 10 dana trebalo joj je vremena da shvati šta se zapravo dogodilo.

- Kad sam otvorila oči i shvatila da sam u bolnici mislila sam da sam imala saobraćajnu nesreću. Halucinirala sam i uopšte nije bilo onako kako to prikazuju na filmovima - dodala je ona.

Na pitanje tviteraša da li je išta čula dok je bila u komi Kejli je objasnila da u tim trenucima spoljni svet nije postojao za nju.

- Pričali su mi kako su mi svaki dan puštali muziku, da su mi pričali, a da mi je dečko čitao priče svake večeri preko interneta dok je tablet stajao uz moje uzglavlje. Ali ja ništa od toga nisam čula, niti sam bila svesna da se bilo šta dešava. Bilo je prilično ludo i jezivo iskustvo - opisala je ona.

Košmar posle buđenja

I dok u komi nije bila svesna šta se dešava, buđenje je bilo kao košmar. Imala je užasan strah, bojala se lekara i mredicinskih sestara.

- Imala sam užasne napade straha i samo sam želela da pobegnem iz bolnice, ali nisam mogla da hodam. Trebalo mi je dve nedelje da počnem polako da hodam. Sestre su brinule o meni, presvlačile su me, hranile ... Bilo je strašno - priznala je Frensis.

Na njenu priču nadovezao se još jedan mladić koji je tvrdio da je proveo dva meseca u komi.

- Sve mi se nekako činilo potpuno stvarnim. Kad sam se probudio nisam znao ni da li sam živ, nisam znao šta je stvarnost, mislio sam da sam mrtav. Kad su me upitali koja je godina kao iz topa sam rekao 4002. jer sam se osećao kao da sam u komi proveo dva miliona godina, a ne dva meseca. Vreme je potpuno poremećeno i ništa nije stvarno - slikovito je opisao svoje iskustvo.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)