Odrasli

BIO SAM MRTAV DEVEDESET MINUTA! Šokantna priča čoveka iz Australije: Evo šta sam video dok su lekari pokušavali da mi spasu život!

Agonija Alistera Blejka počela je jedne noći nakon što je usled začepljenja arterije doživeo kliničku smrt.

12.10.2022 15:33

BIO SAM MRTAV DEVEDESET MINUTA! Šokantna priča čoveka iz Australije: Evo šta sam video dok su lekari pokušavali da mi spasu život!
Printscreen/Facebook/Alistair Blake

Jedna žena po imenu Melinda Blejk doživela je pravu traumu 2019. godine kada se jednog jutra probudila i zatekla svog muža u Viktoriji u Australiji kako nepomično leži u krevetu u 3 sata ujutru. Njen partner Elister Blejk, koji je na pragu sedme decenije, doživeo je srčani zastoj dok je spavao i to je jedno od najtraumatičnijih iskustva sa kojim se taj par ikada susreo.

Iako je ona pokušavala bespomoćno da uradi reanimaciju i povrati svog supruga, to nije uspela pa je pozvala odmah Hitnu pomoć. Uprkos tome što ima osnovno znanje pružanja pomoći, Melinda nije uspela da pomogne svom suprugu sa kojim deli život 35 godina. Dok je lekarska pomoć stigla on praktično već nije davao znake života.  

Lekari su ulagali sve napore kako bi ga vratili iz stanja kliničke smrti, ne želeći da se prerano pomire sa situacijom. Primenili su sve moguće metode, uključujući i osam šokova defibrilatorom, kako bi ga povratili.

Nekim čudom, nakon čak 90 minuta, oni su ponovo osetili puls Elisteru, uprkos tome što je su verovali kako je već uveliko medicinski mrtav.

- Sećam se da sam na spavanje otišao u subotu uveče, a sledeće je bilo buđenje u četvrtak ujutru, kada sam bio u kolicima koja su išla od intenzivne nege do koronarnog odeljenja u bolnici. Mozak je potpuno blokirao ono što se desilo između - otkrio je Blejk za britanske medije. 

Trauma koju je doživeo i borba za život izbrisali su sećanje na taj strašan incident.

Mnogi koji su imali slično iskustvo ispričali su kako su u trenucima kada su bili "s one strane" videli svetlo na kraju tunela, kako su lebdeli iznad sopstvenog tela i posmatrali lekare, međutim, Blejk je sada otkrio nešto sasvim drugačije. 

- Mnogi me pitaju da li sam i šta video. Nisam ništa! Nema jakog svetl, niti bilo čega sličnog. To je zapravo i dalje neznanje šta se tamo nalazi i sada mogu da kažem da mi zapravo i nije važno sve dok sam zdrav i u formi - poručio je odlučno Blejk. 

Alister se suočio sa začepljenom arterijom zbog istorije srčanih bolesti u njegovoj porodici i zbog toga je bio hitno prebačen u bolnicu. Međutim, on se veoma brzo oporavio bez ikakvog oštećenja mozga ili bilo kakvog fizičkog defekta. 

Zahvaljujući svom brzom oporavku dobio je nadimak od lekarskog osoblja "Lazar - sledbenik Isusa koji se vratio iz mrtvih". Iako nije poput drugih imao iskustva sa duhovnim buđenjem, kao i slikama koje prikazuju ono što je van naše svesti i realnog, to iskustvo je nesrećnom čoveku ipak dalo drugačiji pogled na život.

On danas živi ispunjen i srećan život i maksimalno je posvećen nekim stvarima koje se ne mere novcem. Kaže da je usporio sa poslom i obavezama, te da se više okrenuo porodici i prijateljima. Takođe, jede zdravo i dosta vežba.

- Ako treba da odeš, otići ćeš. Ako nešto mora da se dogodi, isto, dogodiće se - zaključuje Alister.

Njegova supruga na društvenim mrežama objavljuje njihove zajedničke trenutke sa velikom porodicom koju imaju.

Srčani zastoj nastaje kada taj organ ne pumpa krv kroz telo i može prouzrokovati nesvesticu. Disanje je nepravilno i može i prestati i nema reakcije. U tom slučaju neophodno je odmah pozvati Hitnu pomoć i uraditi što pre sve analize. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)