Odrasli

STARAC JE SEO NA KLUPU PORED TRUDNICE JER JOJ JE VIDEO SUZE U OČIMA, a onda je shvatio da je poznaje! Priča dira pravo u srce... (VIDEO)

Ova emotivna priča o borbi sa životnim iskušenjima nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

11.10.2022 13:10

STARAC JE SEO NA KLUPU PORED TRUDNICE JER JOJ JE VIDEO SUZE U OČIMA, a onda je shvatio da je poznaje! Priča dira pravo u srce... (VIDEO)
Printskrin:TikTok/DesiredChapter

Iako mnogi na prisustvo svojih voljenih često uzimaju zdravo za gotovo i žive u ubeđenju da će život teći po planu, nažalost mnoge situacije nas u tome demantuju. Priča koja kida srce i koja govori o tome da o najbližima treba brinuti dok su pored nas, tera na razmišljanje o tome kako ljudi tretiraju svoje najbliže, pre svega roditelje, ali i one ostale članove uže i šire porodice. 

Radnja priče odvija se na autobuskoj stanici. Dok je žena sedela i čekala autobus, stariji gospodin je seo pored nje na klupu i započeo priču sa njom videvši da je u drugom stanju. Kada ju je upitao u kom je mesecu trudnoće, žena se iznenadila i na trenutak nije htela da odgovori. Taman kada je gospodin bio odlučan da ga se ipak ne tiče ništa u vezi s trudnicom i da je bolje da ne nastavlja razgovor, ona ga je pogledala tužnim poglednom. 

- Nije vam ostalo puno? (do porođaja prim. aut) - uzvratio je on.

- Lako je to reći - odgovorila mu je žena. 

- Mora da ste uzbuđeni - prokomentarisao je stariji gospodin.

- Uplašena sam -  kratko je rekla trudna devojka.

- Snaći ćete se, siguran sam. Svi se snađu! - zaključio je starac utešnim tonom.

Želeći da joj da podršku, on joj je poručio i kako će sve biti dobro i da ne brine. Međutim, zabrinuta žena, koja nije mogla da ga pogleda u oči, već je kratko odgovorila kako tako misle svi oko nje, ali da stvari nisu baš takve kavima se isprva čine. Najemotivniji trenutak je nastao kada je starac upitao šta je sa njenom porodicom i da li ima podršku. 

S neizmernom tugom na licu žena je odgovarila kako je situacija veoma komplikovana i da živi samo s ocem koji je teško bolestan.

- Biće to sve dobro - uzvratio joj je čovek, na šta je jedva zadržala suze. 

U tom trenutku je naišao autobus i ona je pozvala čoveka da ustane.

- Ovo je naš. Hajde tata. - obratila se ona starijem gospodinu i svom sagovorniku i pružila mu ruku. 

Starac sa stanice je zapravo trudnicin otac i ova priča je u stvari svedočanstvo o borbi koju mlada buduća majka vodi u trenucima kada se priprema za porođaj i istovremeno brine o dementnom ocu. Čini se da on tek na kraju razgovora shvata da je ona zapravo njegova ćerka

Demencija je podmukla bolest koja pogađa stariju populaciju, što se takođe odražava i na porodicu pacijenta. To su se složili mnogi koji su odgledali video iako nisu očekivali takav kraj. Drugi su se osvrnuli na pribranost i strpljenje žene koja je savršeno razgovarala sa ocem, te istakli kako mnogi ne znaju kako da se postave prema ljudima koji su dementni. 

- Ovo me je razbilo na milion komada - 

- Radim 8 godina sa dementnim ljudima i to je strašna bolest. Ukoliko nekome treba razgovor, tu sam -

- Istina je. Imam oca sa demencijom i to je strašno. On ne zna ko sam ja više - istakli su ljudi  koji očigledno dele sudbinu ove mlade žene.  

Inače, ova priča ima za cilj podizanje svesti kako treba na određene situacije gledati iz drugog ugla i uživati u svakom trenutku života, a posebno u onima koje možemo podeliti sa voljenima. Najbitnije od svega je brinuti se o njima, posebno kada se pojave izazovi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)