Odrasli

IZBACILA JEDNU NAMIRNICU IZ UPOTREBE I AKNE SU NESTALE! Evo kako je jedna žena sredila lice zbog kog se osećala kao čudovište! (FOTO)

Zbog unakaženog lica Sara Hatčinson nije izlazila iz kuće, a onda se sve preko noći promenilo kada je čula za jednu posebnu dijetu.

08.10.2022 17:01

IZBACILA JEDNU NAMIRNICU IZ UPOTREBE I AKNE SU NESTALE! Evo kako je jedna žena sredila lice zbog kog se osećala kao čudovište! (FOTO)
Printscreen/Instagram/sarahhutchinson_pt

Fitnes instruktorka Sara Hačinson iz Mančestera nije smela da izađe iz kuće nakon što joj lice ostalo unakaženo aknama i nakon što joj je zbog toga narušeno samopouzdanje. Osim fleka i ožiljaka koje je imala zbog velikih bubuljica, pojavio joj se i osip koji se proširio preko oba obraza, pa sve do vrata i zahvatio čak i predeo oko očiju. Zbog izgleda je počela da se stidi same sebe i maltene je prestala da izlazi iz kuće.

Bubuljice su bile poput kvrga, tvrdi Sara, pa nije mogla da ih sakrije ni najboljom šminkom. Ona je prestala da daje časove grupnog treniranja onlajn nakon što je jedan njen klijent podrugljivo prokomentarisao njen izgled. Govorio je da je odlučio da ofarba svoju kosu u plavo kako bi svima skrenuo pažnju sa njenog lica dok im traje trening.

Budući da se hranila nezdravo i dnevno umela da pojede nekoliko sendviča sa šunkom i da pije čaj sa šećerom odlučila je da sve to izbaci nakon što je na internetu pronašla specijalnu dijetu. Već posle nekoliko dana fleke i akne po njenom licu su počele da blede. 

Ono ključno što je Sara uradila jeste da je odlučila da beli hleb zameni nekim zdravijim alternativama, pa je tako u namirnice uvrstila "smeđe" ugljene hidrate. Rezultati su bili iznenađujući jer je nakon šest nedelja imala potpuno čistu kožu.

- Mnogo mi nedostaje beli hleb, ali ova žrtva je vredna toga. Neverovatno je vratiti samopouzdanje i osećati se prijatno - istakla je Sara za britanske medije.

Ta fitnes instruktorka je otkrila kako je period s unakaženom kožom bilo izuzetno neprijatno iskustvo koje ju je često dovodilo do suza. 

- Osećala sam se poput čudovišta i potpuno uništeno. Takođe, lice me je bolelo na dodir i nisam mogla da spavam s licem okrenutim ka jastuku. Prvo sam mislila kako imam alergijsku rekaciju jer se nakon nekoliko fleka pojavio osip, ali dermatolog je ustanovio da su to sve akne. Terapija koju mi je prepisao dermatolog nije dala rezultate - otkrila je ona. 

Pošto nije znala šta da radi otišla je na društvene mreže i na jednoj grupi se požalila ljudima i zatražila savet za svoj problem. Jedna žena ju je savetovala da sprovede dijetu s niskim glikemijskim indeksom, sa čime se i ona suočavala. Kako je tada navela, To joj je pomoglo da reši problem.

Sara je započela dijetu krajem juna, a koža joj je bila čista već sredinom avgusta. Fitnes instruktorka sada pazi na ishranu i trenira šest puta nedeljno, ali bolan period zbog kog nije znala kako će se snaći u životu, sada je iza nje. 

- Dijeta je kao stabilizator, sprečava skokove šećera koji imaju snažan efekat na naše hormone. Akne su uobičajene i u odraslom dobu i mogu se pojaviti i kod muškaraca i žena, ali ljudi to ne shvataju - zaključila je Sara koja je sada u potpunosti zadovoljna sobom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)