Ispovesti

PREZIVEO PAD AVIONA I DOBIO NA LUTRIJI! Ovo je najsrećniji čovek na svetu, priča koja će vas fascinirati, ostao je nepovređen i nakon pada kola u provaliju!

Frane Selak je mogao život da izgubi u saobraćajnim nesrećama mnogo puta, ipak na najneverovatnije načine je uspevao da se spase pa je na kraju okušao sreću i na lutriji gde je osvojio milione evra!,

25.07.2022 13:00

PREZIVEO PAD AVIONA I DOBIO NA LUTRIJI! Ovo je najsrećniji čovek na svetu, priča koja će vas fascinirati, ostao je nepovređen i nakon pada kola u provaliju!
YouTube/printscreen/LaganezeTV

Frane Selak je Hrvat koji je rođen daleke `29. godine. Otac i majka su mu krenuli u ribolov, ali Frane je bio toliko nestrpljiv da je na kraju rođen u čamcu na sred mora, nedaleko od obale Dubrovnika. Baš poput neplaniranog rođenja na pučini i njegov život nošen je nepredvidivim morskim tempom. Ovo je njegova priča.

On je kršten sa 11 meseci, a sa 11 godina časne sestre su mu lekovitim travkama iz manastira spasile vid. Čudo ga je pratilo i do kraja života. Frane je `62. radio kao profesor muzike u školi i često putovao školskim autobusom. Vozač autobusa je voleo da popije, a tako je za dlaku i Selak spasao život u saobraćajnoj nesreći kada je školski autobus upao u ledenu reku. Frane je srećom prošao samo sa polomljenom rukom i upalom pluća.

Selak je jedini preživeli i naredne godine kada se čudnovato spasao prilikom leta Zagreb-Rijeka. Ovaj čovek probudio se u bolničkom krevetu i saznao da je jedini koji je preživeo pad aviona i to tako što je nekim čudom baš on pao na plast sena!

Frane je 4 godine posle toga ponovo bio jedini preživeli u automobilskoj nesreći u kojoj je preostalih 4 putnika tragično izgubilo život. On je godinu dana pre toga stigao da "učestvuje" i u novoj nesreći, kada je voz završio u ledenoj Neretvi. Selak je naravno preživeo, a ovoga puta uspeo je da spase i majku svoga prijatelja.

Problemi sa automobilom su učestala stvar, tako da se Franu jednom zapalio rezervoar, a drugi put mu se zapalio ventilacioni sistem. On je oba puta ostao bez malo kose, a osim toga je bio nepovređen. Autobus ga je udario 1995. godine prilikom čega je dobio lakše telesne povrede.

Novi sudar sa autobusom usledio je sledeće godine. Sudar je ovoga puta mogao biti koban. Frane je od siline sudara sa autobusom sleteo sa litice svojom Škodom. On je izleteo kroz šoferšajbnu i pao na krošnju drveta svega par sekundu pre nego je njegova Škoda eksplodirala u provaliji dubokoj 300 metra.

Ovaj čovek koji je izgleda imao 9 života baš poput mačke je na kraju rešio da okuša sreću na lutriji i osvojio je neverovatnih 8 i po miliona evra. Od dobijenog novca kupio je kuću u Petrinji. Pored kuće je sagradio kapelicu u kojoj se redovno zahvaljivao Bogu za sve situacije u kojima ga je spasao. Ovom čoveku za sreću nije trebalo mnogo pa je ostatak novca razdelio prijateljima i poznanicima. Doživeo je duboku starost i umro prirodnmom smrću 2016. godine u 87. godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)