Ispovesti

Ona je NAJSTARIJA STJUARDESA NA SVETU! Šta mislite, koliko ima godina? (FOTO, VIDEO)

Bet Neš obara sve rekorde i svake godine uspešno položi neophodne testove, a tvrdi da nema nameru da se penzioniše.

10.07.2022 16:00

Ona je NAJSTARIJA STJUARDESA NA SVETU! Šta mislite, koliko ima godina? (FOTO, VIDEO)
Prntscrn/YouTube/CNN

Bet Neš je osamdesetšestogodišnja stjuardesa koja se aviokompaniji American Eastern Airlines pridružila davne 1957. godine, što znači da punih 65 godina predano radi svoj posao i, kako kaže, ne planira da uskoro ode u penziju.

- Sve dok mi to zdravlje dozvoljava, nastaviću da radim. I dalje uživam u tome. Želela sam da budem stjuardesa od trenutka kada sam ušla u avion. Zaljubila sam se u elegantne manire posade. Prvi put sam sa svega 16 godina to videla i odmah pomislila: "Ovo je za mene!" - rekla je Bet za CNN.

Ona je sa 21 godinom počela da radi kao stjuardesa. Oblačenje je tada bilo potpuno drugačije, a to je važilo i za posadu aviona.

- Kada sam počela, odeća koju sam nosila bila je veoma konzervativna. Bile smo zakopčane do grla. Karte su koštale samo 12 dolara i niste morali da rezervišete unapred. Pušenje je bilo dozvoljeno u avionu, a ja sam u početku delila cigarete. Jelovnik je uključivao jastoge i izvrsno meso. Karte su pisane rukom, deljene su nalepnice za raspodelu mesta, a red letenja se ispisivao kredom na tabli. Bilo je to neko drugo vreme - otkrila je vremešna stjuardesa. 

Godine su dovele do modernizacije i, po njenom mišljenju, sve se promenilo osim ljudi.

- Kada bi putnici ulazili u avion, upoznali bi Bet, a ona bi zapamtila ime svakog ponaosob i prisetila bi se razgovora koji je baš sa tobom vodila pre mesec dana - ispričao je jedan od putnika koji je imao prilike da više puta leti sa Bet. 

Ona posle 65 godina prakse može da izabere rutu koju god želi. Njen izbor je najčešće let Njujork-Boston-Vašington. Njime ona može da stigne kući na vreme i poželi laku noć svom sinu koji je rođen sa invaliditetom. Voli taj let jer je počela i da prepoznaje lica putnika, dok na odlazak u penziju i ne pomišlja.

- Sve dok sam zdrava i sposobna, zašto ne bih radila? Zabava je odlična! - odgovara Nešova kojoj je najbolji momenat u karijeri bilo druženje s bivšom prvom damom Amerike Džeki Kenedi.

Ta baka je i dalje dovoljno jaka da odvuče bolesnog putnika do prolaza i započne vid reanimacije, poznatiji kao CPR. Ona to mora da radi svake godine da bi prošla godišnji federalni test koji joj omogućava da nastavi svoj posao.

Na njenu priču pojavio se nebrojeni broj komentara. 

- Velike svetske kompanije uzimaju stuardese i stjuarte u godinama zbog toga što oni deluju smirujuće na putnike koji se plaše dugih letova. Ima logike! Svaka čast gospođi, lepa je i sa iskustvom -

- Dođe mi da vratim ovaj video do kraja, samo da bih videla Bet kako kaže: "Ovo je divan posao, ne postoji ništa što bih draže radila" -

- Žena bi trebalo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda -

- Bog blagoslovio tu ženu, fantastična je! -

BONUS VIDEO:

Komentari (0)