Dete

DEČAK JE ROĐEN KAO FLAMINGO, vršnjaci su ga maltretirali i bio je na ivici! A onda ga je video Tim Tibou i sa suzama u očima DONEO VELIKU ODLUKU!

Poznati bivši NFL igrač, Tim Tibou, spasao je život mališanu koji je imao jedan od najređih deformiteta kostiju na svetu, usled kog su mu kolena bila izvrnuta naopako.

14.07.2022 16:31

DEČAK JE ROĐEN KAO FLAMINGO, vršnjaci su ga maltretirali i bio je na ivici! A onda ga je video Tim Tibou i sa suzama u očima DONEO VELIKU ODLUKU!
Printscreen Youtube/One Life Can Change Another/Tim Tebow Foundation

Dečak sa Filipina po imenu Oldrin rođen je sa dislokacijom kolena zbog koje su mu ona bila saviena u suprotnom smeru pa je i u javnosti bio poznat i kao dečak flamingo. Osim što je trpeo nesnosne bolove, mališan je bio izložen stalnom nemilosrdnom maltretiranju vršnjaka koji su mu se rugali zbog njegovog stanja. Maltretiranje je došlo do tačke da je osećao kako više nema svrhe da živi.

Međutim, onda se dogodilo čudo i život mu se iz korena promenio 2018. kad je upoznao bivšeg NLF igrača Tima Tiboua - čoveka velikog srca i humanisti.

Ko je Tibou?

Tim Tibou je rođen 14. avgusta 1987. u Maniloi na Filipinima. Njegovi roditelji bili su američki misionari i Tim je kao tinejdžer s roditeljima otputovao na jedno filipinsko ostrvo gde je upoznao dečaka po imenu Šervin. On je imao deformitet nogu koji ga je sprečavao da normalno živi. Mnogo godina kasnije Tibou je postao jedan od najpoznatijih i najplaćenijih igrača američkog fudbala. U znak sećanja na svog prijatelja Šervina osnovao je humanitarnu organizaciju nazvavši je svojim imenom. Formirao je i specijalnu bolnicu na Filipinima koja pomaže bolesnima.

Kad je prvi put ugledao fotografiju tada jedanestogodišnjeg Oldrina oči su mu se napunile suzama jer se prisetio svog prijatelja iz detinjstva Šervina.

- Upoznao sam Odrina, tog hrabrog dečaka koji je trpeo maltretiranje zbog svog izgleda. On je u tom trenutku imao 11 godina i operacija bi bila mnogo lakša da je bio mlađi, ali ja sam insistirao da mu se pomogne. Okupili smo tim vrhunskih hirurga koji su sastavili plan operacije. Hirurška intervencija je trajala 4 sata, ali njegove noge su konačno bile ispravljene. Lekari su rekli da ima mogućnost da prvi put u životu hoda uspravno - ispričao je kasnije Tibou.

Dugotrajni oporavak  

Majka malenog Odrija nije krila sreću što će njen sin posle teških muka i zdravstvenih problema konačno moći da ima normalan život.

- Zahvalna sam lekarima koji su uložili ogroman trud da omoguće mom sinu da normalno hoda i živi. Oporavak posle operacije je bio težak i trajao je nekoliko meseci. Ali kad god bismo posustali, doktori su nas bodrili i davali snage mom sinu i meni da istrajemo. Hvala im na tome - rekla je dečakova mama.

Operacija je omogućila dečaku ne samo da prvi put u životu uspravno hoda, već mu je u potpunosti promenila život.

Printscreen Youtube/One Life Can Change Another/Tim Tebow Foundation

Maleni Odri prvi put u životu hoda uspravno

Kako je objasnio Tibou, lekari su se zaista potrudili oko Odrija koji je danas srećno dete.

- Kad pogledam Odrija setim se svog prijatelja Šervina i zašto se bavim humanitarnim radom. To mi mnogo znači. Moja najveća inspiracija je moj otac i ja poput njega želim da se borim za dobro ljudi koji ne mogu da se izbore za sebe, posebno za decu - zaključio je sa suzama u očima Tibou.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)