Dete

ISMEJALI DEVOJČICU JER JE NA BOSIM NOGAMA NACRTALA ZNAK NAJK! Bila je siromašna i nije imala za patike, a onda je usledio obrt! (FOTO, VIDEO)

Ova devojčica po imena Rea je sa Filipina, a njena priča je dirnula mnoge i naterala ih na razmišljanje.

27.04.2022 10:35

ISMEJALI DEVOJČICU JER JE NA BOSIM NOGAMA NACRTALA ZNAK NAJK! Bila je siromašna i nije imala za patike, a onda je usledio obrt! (FOTO, VIDEO)
Printscreen/Youtube/realfacts

Ova tema mnogima će produbiti svest o tome koliko je materijalan svet prolazan i koliko bi trebalo da budemo zahvalni na onome što imamo. Reč je o priči koja je obišla svet i dala lekciju života i odraslima i najmlađima da se do cilja ne traže izgovori i da prilike treba da stvaramo sami.

Upravo to je dokazala mlada Filipinka, koja je uprkos teškom životu, odlučila da ostvari cilj. Još u ranom detinjstvu zavolela je sport i nije bila obeshrabena time što roditelji nisu mogli da je podrže u toj ambiciji. Naprotiv, vredno je radila i bila je čvrsto okrenuta ka svom cilju. Priključila se školskom sportskom timu i krenula da trenira, iako su joj uslovi za to, za razliku od vršnjaka, bili daleko nezavidni.

Skromna Rea Bulos pažnju javnosti privukla je kada se na jednom međunarodnom školskom takmičenju u provinciji Iloilo pojavila u neobičnim "patikama".

Printscreen/Youtube/Real facts

Želja i cilj nateraki su mladu Reu na improvizaciju, pa je na bosim nogama nacrtala znak poznatog brenda

Pošto one klasične i atraktivne patike kakve su njeni vršnjaci mogli da priušte ona sebi nije mogla da priušti, odlučila je da reši taj problem. Zbog bosih nogu i eventualnog povređivanja prilikom trčanja, obmotala je stopala i prste lepljivom trakom i na njoj nacrtala znak brenda „Najk“.

Svi su bili iznenađeni tim potezom, međutim, budući da deca znaju da budu veoma surova, njen potez je naišao na podmseh ostalih takmičara. Osim što su je zadirkivali što uopšte nema patike, već trči bosa, oni su je ismejali i zbog crteža znaka, navodeći kako je tim potezom samo dodatno pojačala "svoj očaj".    

Rea je i pored toga ostala istrajna, a ono što je usledilo tog dana dovelo je do obrta kakav je malo ko pomagao i da sanja, a posebno hrabra tinejdžerka. 

Ona je tog dana trčala trke života i daleko je iza sebe ostavila sve konkurentkinje, čak i one koje su imale najbolje komade obuće. Osvojila je tri zlatne medalje: u trčanju na 400, 800 i na 1.500 metara.

Printscreen/Youtube/Real facts

Uprkos tešoćama mlada atletičarka Rea je postigla sjajne rezultate

Da se želje ostvaruju i da neki znaju da prepoznaju kvalitet i izađu u susret dečijim željama, pokazao je i menadžer jedne sportske radnje odakle je Rea, koji joj je poklonio jedan par Najk patika.

To je naišlo na veliko oduševljenje meštana malenog mesta na Filipina, ali i širom sveta, budući da je devojčica brzo postala planetarno poznata.  

Printscreen/Youtube/Real facts

Rea sa pravim patikama u rukama

Njena priča je dirnula i mnoge druge ljude koji su ponudili da pomognu Rei, ali i njenim vršnjacima s Filipina koji su u teškoj finansijskoj situaciji.

Čelnici sportskih asocijacija sa Filipina su izašli u susret i obećali da će plaćati sve troškove takmičenja mladih Filipina koji poput Ree ambiciozno grabe ka svom cilju i pronalaze načine da ga ostvare. Reina priča je iz 2019, ali se poslednjih dana ponovo aktuelizovala u javnosti.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)