Roditeljstvo

BEBA JE POČELA DA PUZI I ODABRALA DO KOG RODITELJA ĆE STIĆI: Reakcija njene sestre će vam istopiti srce (VIDEO)

Saosećajnosti i empatiji roditelji bi trebalo da uče decu od malih nogu.

17.01.2024 19:01

BEBA JE POČELA DA PUZI I ODABRALA DO KOG RODITELJA ĆE STIĆI: Reakcija njene sestre će vam istopiti srce (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@kennabang

Kad dete počne da puzi, roditelji često vole da se takmiče i izazivaju bebu do koga će prvo stići. Veruje se da će beba odabrati roditelja kojeg u tom trenutku više voli, odnosno za kojeg je više vezana. Nekako se očekuje da će beba odabrati mamu, jer uglavnom najviše vremena provodi sa njom, ali to nije uvek slučaj.

Tome u prilog govori i video-snimak koji je na društvenoj mreži TikTok objavila Kena Bangertar. Ona i njen suprug Džek imaju dve ćerkice - Velzi i Tami.

shutterstock.com

Kad bebe počnu da puze, roditelji nestrplji ipčekuju do kojeg od njih će prvo stići

 

Kena i Džek su seli na pod, uključili kameru i postavili je da tako da snimi trenutak kad malena Velzi odabere do koga će pre stići – do mame ili do tate. Njihova starija ćerkica Tami se igrala između roditelja. Ponosni roditelji su preko videa napisali: "Želimo da vidimo kod koga će beba doći, sad kad je naučila da puzi."

Posle nekog vremena, Velzi je izabrala da stigne do tate, dok je njena mama Kena bila vidno razočarana. Videvši šta se događa i koliko je mama tužna što Velzi nije odabrala da dopuzi do nje, starija ćerka Tami je rešila da „popravi situaciju“. Otrčala je do mesta sa kog je Velzi počela da puzi ka roditeljima i na njihovo iznenađenje počela da puzi uz reči: "Samo sačekaj, mama, ja ću da dopuzim do tebe!"

Kena je bila duboko dirnuta ovim gestom starije ćerkice koja je očigledno, iako veoma mala, naučena šta znače empatija i saosećajnost. Ona nije želela da njena mama bude razočarana što je Velzi odabrala da dopuzi do tate, pa se vratila u mlađe godine i obradovala mamu time što ju je izabrala za roditelja do kojeg će dopuzati.

 

@kennabang

Im actually sobbing at the sweetness i cant ♬ dear by gerry - gerry

 

Snimak je za kratko vreme prikupio veliki broj pregleda i lajkova, a ljudi koji su ga odgledali nisu skrivali oduševljenje i divljenje Taminim postupkom.

- Tami je znala da ti je to trebalo.

- Ovo je lepo dete sa dobro razvijenim osećajem empatije.

- Rastopili ste mi srce. Tami je neopisivo promišljena i slatka. Vidi se divno vaspitanje.

- O, moj Bože, ovo je najslađa stvar koju sam videla danas!

- Tami ima tako čisto srce!

- Želim da moja deca budu kao Tami – bili su sqamo neki od komentara ispod ovog viralnog videa.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)