Roditeljstvo

BRAČNI PAR JE SPAVAO ČVRSTIM SNOM, A ONDA SU PRED ZORU U KREVET UPALI MALIŠANI: Probudili su samo jednog roditelja, možete li da pretpostavite kojeg? (VIDEO)

Veruje se da su ženska deca više vezana za očeve, a muška za majku. Ipak, da li je uvek tako?

09.12.2023 11:00

BRAČNI PAR JE SPAVAO ČVRSTIM SNOM, A ONDA SU PRED ZORU U KREVET UPALI MALIŠANI: Probudili su samo jednog roditelja, možete li da pretpostavite kojeg? (VIDEO)
Instagram-_itsbreezie_

I pre nego što će dobiti decu, mnogi parovi koji su želeli da se ostvare kao roditelji čuli su da im predstoje “slatke muke”. Ali, u praksi se pokazalo da uglavnom majka ostaje budna po celu noć zbog dece. Tatama koji se trude da pomognu suprugama se takođe odaje priznanje, budući da je svaka pomoć u tim danima dobrodošla. Međutim, samim tim što mahom očevi rade dok majke brinu o deci, od njih se očekuje da preuzmu većinu obaveza kad je reč o mališanima.

Jedan video na temu povezanosti dece sa roditeljima preplavio je društvene mreže. Naime, noćna kamera zabeležila je krajnje uobičajen prizor: muž i žena spavaju čvrstim snom na bračnom krevetu. Muškarac je do prozora, dok je žena do njega. Negde oko pola šest ujutru dečačić koji ima oko tri godine dolazi kod njih u krevet. Potom počinje da grli i da budi majku. Žena se polako budi iz sna i pomera se kako bi sinčić legao do nje.

Instagram-_itsbreezie_

Deca koja se su se probudila i odmah potražila majku

Nedugo zatim vidi se kako još jedno dete dolazi u krevet. U pitanju je devojčica od oko godinu i po dana. I ona počinje da grli majku i da se smešta sa njene druge strane. Oca niko u celoj priči nije ni registrovao, a kako se čini ni muškarac njih. U jednom trenutku tata se budi samo da bi se bolje pokrio, a potom se okreće na drugu stranu kako bi mirno nastavio da spava.

Mališani tek desetak minuta dremaju na bračnom krevetu kod mame, da bi odmah potom ustali, a i mama je neveselo ustala za njima, i to tačno u šest sati ujutru dok je tata ostao da spava.

- Biti glavni roditelj je teško, ali je takođe i divno - piše u opisu snimka.

 

 

Video-snimak je samo na Instagramu dobio blizu 600.000 sviđanja, dok su se komentari ređali.

- Samo jedna je majka.

- Ne znam da li sam nekada čula dete da se budi iz sna i da plačići doziva oca.

- Ja radim sa odraslim osobama koje boluju od demencije; svi se sećaju detinjstva i moglo bi se reći da 99 odsto njih redovno doziva majku, samo jedan odsto doziva oca.

- Ovaj čovek verovatno radi dva posla kako bi ženi i mališanima sve omogućio i treba da spava.

- Mnogo je ružno kada se za majku kaže da je dominantni, primarni ili glavni roditelj. Ispada da tata onda ničemu ne služi, sem da zaradi pare.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)