Roditeljstvo

BRAČNI PAR JE SPAVAO ČVRSTIM SNOM, A ONDA SU PRED ZORU U KREVET UPALI MALIŠANI: Probudili su samo jednog roditelja, možete li da pretpostavite kojeg? (VIDEO)

Veruje se da su ženska deca više vezana za očeve, a muška za majku. Ipak, da li je uvek tako?

09.12.2023 11:00

BRAČNI PAR JE SPAVAO ČVRSTIM SNOM, A ONDA SU PRED ZORU U KREVET UPALI MALIŠANI: Probudili su samo jednog roditelja, možete li da pretpostavite kojeg? (VIDEO)
Instagram-_itsbreezie_

I pre nego što će dobiti decu, mnogi parovi koji su želeli da se ostvare kao roditelji čuli su da im predstoje “slatke muke”. Ali, u praksi se pokazalo da uglavnom majka ostaje budna po celu noć zbog dece. Tatama koji se trude da pomognu suprugama se takođe odaje priznanje, budući da je svaka pomoć u tim danima dobrodošla. Međutim, samim tim što mahom očevi rade dok majke brinu o deci, od njih se očekuje da preuzmu većinu obaveza kad je reč o mališanima.

Jedan video na temu povezanosti dece sa roditeljima preplavio je društvene mreže. Naime, noćna kamera zabeležila je krajnje uobičajen prizor: muž i žena spavaju čvrstim snom na bračnom krevetu. Muškarac je do prozora, dok je žena do njega. Negde oko pola šest ujutru dečačić koji ima oko tri godine dolazi kod njih u krevet. Potom počinje da grli i da budi majku. Žena se polako budi iz sna i pomera se kako bi sinčić legao do nje.

Instagram-_itsbreezie_

Deca koja se su se probudila i odmah potražila majku

Nedugo zatim vidi se kako još jedno dete dolazi u krevet. U pitanju je devojčica od oko godinu i po dana. I ona počinje da grli majku i da se smešta sa njene druge strane. Oca niko u celoj priči nije ni registrovao, a kako se čini ni muškarac njih. U jednom trenutku tata se budi samo da bi se bolje pokrio, a potom se okreće na drugu stranu kako bi mirno nastavio da spava.

Mališani tek desetak minuta dremaju na bračnom krevetu kod mame, da bi odmah potom ustali, a i mama je neveselo ustala za njima, i to tačno u šest sati ujutru dok je tata ostao da spava.

- Biti glavni roditelj je teško, ali je takođe i divno - piše u opisu snimka.

 

 

Video-snimak je samo na Instagramu dobio blizu 600.000 sviđanja, dok su se komentari ređali.

- Samo jedna je majka.

- Ne znam da li sam nekada čula dete da se budi iz sna i da plačići doziva oca.

- Ja radim sa odraslim osobama koje boluju od demencije; svi se sećaju detinjstva i moglo bi se reći da 99 odsto njih redovno doziva majku, samo jedan odsto doziva oca.

- Ovaj čovek verovatno radi dva posla kako bi ženi i mališanima sve omogućio i treba da spava.

- Mnogo je ružno kada se za majku kaže da je dominantni, primarni ili glavni roditelj. Ispada da tata onda ničemu ne služi, sem da zaradi pare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)