Roditeljstvo

ISTEKLO MI JE PORODILJSKO I MORALA SAM DA SE VRATIM NA POSAO: Majka mi je na pitanje da pričuva dete dala odgovor koji me je zapanjio!

Priča jedne mlade mame podelila je korisnike interneta i oko nje se razvila ozbiljna polemika.

26.01.2023 20:01

ISTEKLO MI JE PORODILJSKO I MORALA SAM DA SE VRATIM NA POSAO: Majka mi je na pitanje da pričuva dete dala odgovor koji me je zapanjio!
shutterstock.com,

Žene, kada dobiju decu, odriču se mnogo toga, a nespavanje i svakodnevne obaveze oko mali[ana postaju deo rutine. Mnogi su mišljenja da porodiljsko bolovanje od godinu dana začas prođe, pa se žene, dok se okrenu, suočavaju s nimalo lakom situacijom - moraju da krenu na posao i da nekome ostave bebu od svega godinu dana na čuvanje. Jedna mama od 29 godina je tako smatrala da u svako doba dana ili noći može da računa na svoju majku, koja ima 64 godine, ali odgovor koji je dobila od nje ju je zapanjio.

- Moja mama mi je odgovorila da može da pristane da čuva moju ćerku, a njenu unuku, ali pod uslovom da joj plaćam 18 evra po satu. U suprotnom, rekla mi je da joj ne pada napamet da čuva unuke i da je ona odavno odnegovala decu. Doslovce je rekla da je vreme jurenja za mališanima i menjanja pelena za nju odavno prošlo i da je jedini motiv koji bi nadoknadio toliki trud - novac - ispričala je ta  mama na internetu i upitala korisnike šta misle o tome.

Foto: Shutterstock

Bebe često nemaju ni punih godinu dana kada njihovim majkama dođe vreme da se vrate na posao 

Ta mlada žena ne samo da se našla u nebranom grožđu budući da mora i da počne da radi i da nađe nekoga ko će joj pričuvati dete, već su joj odgovorom njene majke sve lađe potonule.

- Nisam želela da tako malo dete ostavljam u vrtiću. Smatram da je prerano i za odvajanje od porodice i navikavanje na sve novo. To je, takođe, i najgori period što se tiče grejanja, niskih spoljnih temperatura i virusa, ali izgleda da neću imati mnogo izbora. Moj suprug takođe radi, a nismo u situaciji da možemo da dozvolimo sebi da jedan roditelj ostane kod kuće. To automatski znači i da ne možemo jednu celu platu da dajemo na čuvanje deteta. Računala sam da će moja mama biti ta koja će pričuvati unuku kad god zatreba, pogotovo što je u penziji od 1992. godine i nije da nema vremena. Smatram njen razlog kao veoma sebičan, ovome se nikada nisam nadala - požalila se ona. 

facebook-Kirsty Nott

Baka je odbila da čuva unuku, pa je još zatražila i novac 

Mnogi korisnici interneta bili su na strani žene u nevolji.

- Vaša majka jeste krajnje sebična. Ona zaboravlja da je i ona bila mlada zaposlena majka kojoj je morao neko da izađe u susret i pričuva decu -

- Ako je baka u penziji već 30 godina, ne vidim čime bi unuka remetila njen raspored, valjda treba da se raduje tim trenucima -

- Izgovor: "Ja sam svoju decu očuvala i unučiće ne želim", je krajnje uznemiravajući - glasile su samo neke od reakcija. 

shutterstock.com

Mladi bračni par se našao u nebranom grožđu

S druge strane, bilo je dosta i komentara kojima su korisnici stali na bakinu stanu.

- Baka možda ima svoje razloge zbog čega ne želi da čuva ćerkino dete, možda joj zdravlje nije najbolje -

- I ja kao baka kažem da sam odnegovala svoju decu i završila sam sa čuvanjem dece za sva vremena -

- Pa šta ako je žena u penziji već 30 godina, da li sada da je okupiraju 24h dnevno - pitale su pojedine žene. 

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Milašin

27.01.2023 04:47

Ali za 18€ po satu bi prihvatla da čuva unuče,baba je baš vještica

Zoki

24.02.2023 03:19

Pa kako su nasi roditelji, a ja sad imam 50 godina, mofli sve sami bez pomoci sa strane. Danasnje majke su mnogo razmazene. Hoce 2 plate u kuci a nece da plate cuvanje deteta.