Ispovesti

TAMON SA TAJLANDA ZBOG LJUBAVI PREMA SRBINU POSTAJE TAMARA: Nesvakidašnja priča obišla Srbiju, niko nije verovao da će epilog ove priče biti takav! (FOTO)

Sitnica od 10.000 km je bila ništa za veliku ljubav Stefana iz Varvarina i Tamon sa Tajlanda koji su se slučajno upoznali preko Fejsbuka.

19.01.2023 11:01

TAMON SA TAJLANDA ZBOG LJUBAVI PREMA SRBINU POSTAJE TAMARA: Nesvakidašnja priča obišla Srbiju, niko nije verovao da će epilog ove priče biti takav! (FOTO)
Prntscrn/YouTube

Da ljubav ne zna za granice dokaz je i Stefan Miletić iz sela Marenovo kod Varvarina koji je srodnu dušu našao, ni manje ni više, već na Tajlandu i to putem interneta. On je pre punih 7 godina preko Fejsbuka počeo dopisivanje s izvesnom Tamon, koja nije znala ni reč srpskog. Niko se nije ni nadao da će dopisivanje vremenom prerasti u nešto više. Iako su mnogi sumnjali da će do realizacije veze između dvoje zaljubljenih uopšte i doći, Stefan i Tamon su se videli uživo i to avgusta prošle godine. Svega mesec dana bilo je dovoljno da zaljubljeni golupčići uplove i u bračne vode.

Tamon je učiteljica sa Tajlanda koja je zarad ljubavi prema Stefanu prevalila skoro 10.000 kilometara i došla u Srbiju. Promena je bila velika i to u svakom pogledu. U njenom rodnom mestu na Tajlandu je uvek leto, pa se ona po dolasku u Srbiju prvi put suočila sa svim vremenskim prilikama.

- Volim zimu ovde u Marenovu, ljudi su dobri prema meni. Prvi put sam videla sneg, nadam se da će ponovo pasti. Sve je za mene ovde novo, ali je sve lepo - kaže Tamon Džisanong.

Ona se ovde prvi put susrela i sa šporetom na drva kojim obiluju srpska sela, pa je od Stefanovih roditelja naučila kako da založi vatru. S druge strane, oni su priznali da jesu strepeli u početku, ali da su se, kao i komšiluk, već navikli na tajlandsku snaju.

- Ovde meštani nisu verovali da će se to dogoditi. NIsu verovali da će devojka da dođe iz Tajlanda u Srbiju i da napusti tako egzotično mesto. Međutim, ljubav je pobedila. Sve što Stefan voli uvek podržavam. Tamon se super snalazi. Tačno je, malo truda mora da bude, ali super je u svemu za sad - odgovara Stefanova majka Jasmina.

Sam Stefan je za medije ispričao koliko je sve to bilo novo za njegovu suprugu sa Tajlanda.

- Doček Božića i sve to za nju je bilo nešto neverovatno. Sve je različito u odnosu na njene običaje i verovanja, ali mi se odlično razumemo, a jedino to je bitno - objašnjava Stefan Miletić.

On je dodao i da zbog zimskog vremena ne izlaze mnogo, ali uživaju u toplini doma. Tamon je vreme kod kuće iskoristila i da nauči nekoliko reči na srpskom.

- Dobar dan, laku noć, hvala puno, kupus, krastavac, orasi, vidimo se, vidimo se sutra - priča Tamon, dok je Stefan nežno ispravlja jer i dalje izgovara "divimo se" umesto "vidimo se".

Srećan par planira i venčanje u crkvi, a da bi se to desilo Tamon treba da se krsti i pređe u pravoslavnu veru. Ona ističe da joj je to želja i da hoće da promeni ime. Ubuduće će se zvati Tamara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)