Ispovesti

OTIŠLA JE U MANASTIR KADA JE IMALA SAMO 19 GODINA I DANE I NOĆI JE PROVODILA U MOLITVI, a onda je upoznala monaha koji dotad nikad nije bio sa ženom! Njihova priča obišla je svet! (FOTO)

Lisa Tinkler je 25 posvetila Bogu kao časna sestra Meri Elizabet, baš kao i monah Robert, ali je sudbina ipak imala drugačiji "plan" za njih dvoje.

05.01.2023 11:01

OTIŠLA JE U MANASTIR KADA JE IMALA SAMO 19 GODINA I DANE I NOĆI JE PROVODILA U MOLITVI, a onda je upoznala monaha koji dotad nikad nije bio sa ženom! Njihova priča obišla je svet! (FOTO)
Prntscrn/YouTube

Da su čudni putevi Gospodnji uverila se na sopstvenom primeru časna sestra Meri Elizabet, rođena kao Lisa Tinkler, koja ima 50 godina, a koja je još kao devojka od samo 19 godina postala monahinja. Kako je govorila, nikada nije bila zaljubljena i rešila je da ceo svoj život posveti Bogu.

- Vodila sam krajnje religiozan način života, sa drugim monahinjama sam pričala možda najviše 2 sata dnevno. Sve ostalo vreme provodila bih u molitvi u svojoj ćeliji. Odlučila sam se sasvim svesno na taj život i bila sam srećna i povučena - počela je za BBC radio svoju ispovest ta časna sestra, prenosi San.

S druge strane, Robert je bio monah on 2002. godine, nikada nije bio sa ženom i njegov život bio je ispunjen sličnim radostima služenja Gospodu, baš kao i Lisin. A onda je usledio sudbonosni susret 2015.

- Robert je došao kao monah u posetu našem manastiru. Nisam ništa specijalno pričala sa njim, već kao i sa drugima. Sećam se da je ostao na molitvi, a onda je po izlasku prošao pored mene i očešao se o moje rame. Pomislićete da se to svakodnevno dešava ljudima i slučajnim prolaznicima na ulici. Međutim, ja sam osetila kao da me je udarila struja. Ne mogu da opišem to osećanje. Robert mi je kasnije ispričao da je to bio čudan sudar naših energija koje su se jednostavno prepoznale - istakla je Tinklerova.

Ono što je usledilo za svega nedelju dana kasnije zapanjilo je i nju, kao i sve one koji su saznali za tu netipičnu ljubavnu priču.

- Nikada pre nisam bila zaljubljena, a sa 43 godine i nisam bila baš tinejdžerka da bih maštala o imaginarnim stvarima. Ipak, tih nedelju dana primetila sam da razmišljam o Robertu. Ta misao me je remetila u mom svakodnevnom postu i molitvama, čak sam mislila i da druge sestre primećuju zaljubljnost na mom licu. Onda je kao grom iz vedra neba stigla poruka od Roberta u kojoj me je pitao da odem iz crkve zajedno sa njim i da se udam za njega - otkrila je Lisa.

Tada još uvek časna sestra, Elizabet nije znala šta da radi, čak je razmišljala i o samoubsitvu, iako kao vernici tako nešto nije smelo da joj pada napamet. A onda je u trenutku prelomila i donela odluku.

- Spakovala sam sve svoje stvari, kojih nije bilo mnogo, i otišla da se nađem sa Robertom u pabu. Tada smo rešili smo da se ubrzo venčamo. Celog života su nas učili da naše srce treba da bude nepodeljeno i celo predato Bogu. Moj odnos prema Gospodu se pak nije promenio, samo sam u njemu našla mesta i za Roberta i nikada se nisam pokajala - zaključila je Lisa. 

Prntscrn/YouTube

Nekadašnja časna sestra Elizabet podelila je svoju neobičnu ljubavnu priču sa celim svetom 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)