Brak i veze

SVEKRVA NA VENČANJU OBUKLA ISTU HALJINU KAO MLADA, svi zanemeli: A onda je usledila reakcija snajke kojoj se niko nije nadao!

Priča jedne mlade žene koja ju je ona podelila na Reditu, obišla je svet.

bySrećna republika

23.12.2022 11:01

SVEKRVA NA VENČANJU OBUKLA ISTU HALJINU KAO MLADA, svi zanemeli: A onda je usledila reakcija snajke kojoj se niko nije nadao!
shutterstock.com

Jedna mlada doživela je neviđenu neprijatnost pred sopstveno venčanje nakon što je saznala da će se njena svekrva, to jest majka njenog budućeg supruga, na ceremoniji svadbenog veselja pojaviti u identičnoj haljini kao ona, odnosno u venčanici. Ona je svoju šokantnu ispovest podelila sa čitavim svetom preko sajta Redit, otkrivši da je razdor u porodici počeo od početka njenog ulaska u familiju, budući da nije iste vere kao i njen suprug. 

- Moja svekrva i tri muževljeve sestre me smatraju reinkarnacijom đavola jer ne delim njihovu veru i nisam tipična devojka - započela je svoju priču mlada žena.

Međutim, kako prenosi britanski Miror, nadala se da će one svoje stavove moći da ostave po strani na dan venčanja.

- Svekrva me je mrzela od trenutka kad smo se upoznale. Preselila sam se s njenim sinom i rodila dete bez udaje, pa je zaista počela da veruje da je u meni đavo poslat da odvuče njenog dečaka u dubine pakla. Nikad nisam marila za udaju, a venčanja sam smatrala bacanjem novca. Radije bih imala čamac ili novi motor, ali mom mužu je to bilo važno, pa sam pristala, pod uslovom da nemamo crkveno venčanje - otkrila je ona u ispovesti.

shutterstock.com

Prema ispovesti mlade žene, svekrva je nije volela od prvog dana kada ju je upoznala

Prema njenim rečima, svekrva i muževljeve seste su želele da učestvuju u svakom aspektu planiranja venčanja i nisu prestale da gnjave sve dok nije pristala da ih povede sa sobom u kupovinu haljina.

- Mrzela sam ideju o venčanici. Mrzim svetle boje i mrzim da se sređujem. Mrzim haljine, ali obećala sam mami i bratu da to možemo da uradimo zajedno. Dakle, moja mama, svekrva, muževljeve sestre, brat i njegova žena, svi su bili zajedno sa mnom i divili se gledajući me u haljini. Pronašla sam haljinu koju nisam mrzela toliko kao ostale. Platila sam je i otišli smo - objasnila je ona i otkrila da je već sledećeg jutra doživela šok kada ju je nazvala žena iz salona venčanica i rekla joj u poverenju da je njena svekrva spremna da joj upropasti dan venčanja. 

Ona je, ipak, verovala kako majka njenog partnera nije spremna da ode baš toliko daleko. 

- Sve što su mi rekli iz salona sam prenela budućem suprugu, ali on nije verovao da bi njegova mama i sestre učinile tako nešto - požalila se ona. 

pexels.com

Devojka se našla u teškoj situaciji nakon što su joj iz salona venčanica javili šta joj se sprema 

Međutim, ne želeći da rizikuje, žena se vratila u salon venčanica i naručila sasvim drugu haljinu. Takođe je smislila plan kako da osigura da njena svekrva i muževljeve sestre ne ukradu šou na venčanju.

- Rekla sam mužu i on mi nije verovao. Malo sam se smejala svemu, pa sam se vratila u salon i naručila novu haljinu. Ona je bila tamnoljubičasta s crnim porubom. Onda mi je sinula ideja - nemam puno prijateljica, ali svi moji muški prijatelji imaju žene koje su imale jenčanice. Ponekad kažu da su tužne jer su potrošile sav taj novac na haljinu koju više nikada neće obući - ispričala je deo plana koji je smislila neposredno pre ceremonije. 

Kad je došao veliki dan, svekrva je s ćerkama ušla u prostoriju za veselje u istim belim haljinama kakvu je trebalo da ima i mlada, ali na njihov veliki šok izgledale su isto kao i mnoge druge gošće, dok se mlada jedino izdvajala.

- Sve četiri pojavile su se u svojim prekrasnim belim haljinama s šminkom i frizuraama, ali nisu se isticale. Izgledale su kao i sve ostale žene, osim moje mame i bratovljeve supruge, koje su nosile ljubičasto poput mene. Moj suprug, koji do tog trenutka stvarno nije mislio da će one učiniti nešto tako podlo, tog dana se skamenio. Konačno su pokazale svoje pravo lice - istakla je žena.

Tanjug/AP

Mladoženja je doživeo potpuni šok kada je na venčanju u belom video svoju majku i sestre 

Svekrva je pokušala da je odvule u stranu da razgovaraju nedugo nakon obreda, ali njen suprug je priskočio i sprečio taj razgovor. 

- Na vratima sam se našla oči u oči sa svekrvom. Bila je užarena od besa. Ono što se dogodilo jeste da sam pre venčanja razgovarala sa suprugom i on se složio, pa su pozivnice otišle i svaka osoba koja je ikada nosila venčanicu bila je pozvana da je nosi na našem venčanju. Moja svekrva i njene ćerke dobile su različite pozivnice u kojima se izričito tražilo da ne nose belo - otkrila je mlada. 

Nakon venčanja ona se nije čula sa svekrvom gotovo mesec dana, sve dok se nije smirila.

- Pustila sam to jer smo moj suprug i ja pobedili. Ali svako malo nosim ljubičastu haljinu kad znam da će ona biti na nekom događaju jer sam takva - priznala je ona.

Dok joj je većina čitalaca Redita čestitala na osveti, drugi su podelili svoje ideje o tome kako da nastavi da svekrvu podseća na pokušaj da je zaseni na njenom posebnom danu.

- Niste se samo osvetili, već ste i ulepšali dan svim tim ženama dopustivši im da ponovo nose svoje venčanice. Sjajno - komentirala je jedna korisnica, dok je drugi korisnik šaljivo dodao: “Ja sam debeo muškarac, ali nosio bih venčanicu da sam znao razlog.”

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)