Ispovesti

DA LI SE SEĆATE LJUDSKOG KENA? Život mu se promenio iz korena, njegove nove fotografije iznenadile su javnost! (FOTO)

Mladi Brazilac Felipe Adam godinama je živeo kao lutka, a sada ima samo jednu poruku za sve one koji na bilo koji način žele da transformišu svoj fizički izgled.

20.09.2022 14:00

DA LI SE SEĆATE LJUDSKOG KENA? Život mu se promenio iz korena, njegove nove fotografije iznenadile su javnost! (FOTO)
printscreen/instagram.com/@felipe__adam

Brazilac Felipe Adam (18) iz Sao Paola godinama je imao problem sa sampouzdanjem. Kad je imao 12 godina roditelji su mu se razveli, pa je nesrećni dečak spas potražio u bekstvu u svet lutaka. Inspiracija mu je preko noći postao Barbikin dečko Ken - lik iz crtanog filma uz koji je odrastao. Toliko je bio zanesen savršenim izgledom imaginarnog lika da je počeo da se šminka i blajha kosu kako bi što više ličio na idola. A onda se sve promenilo i sad izgleda potpuno drugačije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr. Adam (@felipe__adam)

Vršnjačko maltretiranje 

Odrastajući sa svojim sestrama uz crtane filmove o Barbi, Felipe, čije je prezime Maksimo Dijas de Oliveira, otkrio je neverovatnog heroja. Postao je opčinjen kul slikom lutkinog dečka i bio je odlučan da se transformiše u Kena. Narednih nekoliko godina koristio je šminku kako bi postigao izgled koji je želeo, a počeo je i da sakuplja novac za 42 plastične operacije uz koje je zauvek trebalo da postane lutak.

- Uvek su me opisivali kao veoma ružno dete, čak je i moja majka mislila da sam ružan. U školi su me vršnjaci maltretirali jer sam mali. Gađali su me kuglicama za papir, postavljali kantu za otpatke na vrh vrata kako bi pala na glavu. Osećao sam se izgubljeno i napušteno. Pošto sam odrastao bez oca Ken je postao moja inspiracija i skrivao sam se iza njegovog identiteta - ispričao je Felipe za britanski San.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr. Adam (@felipe__adam)

Opsesija 

Njegova opsesija Kenom nastavila se tokom puberteta, pa je tako do 14. godine provodio 4 sata dnevno pretvarajući se u lik iz crtanog filma. Šmikom je izbeljivao kožu i sužavao nos, a od stalnog blajhanja kosa mu je opala. To mu nije bilo dovoljno pa je odlučio da se podvrgne plastičnim operacijama kako bi ugradio implantate u jagodice i izvadio rebra da bi što više ličio na svog idola. Planove da još drastičnije izmeni svoj izgled omela mu je činjenica da nije imao novca za operacije, pa je odlučio da štedi.

- Kad sam gledao lutku Kena na TV svi su mislili da je kul. Želeo sam i ja to da osetim jer nisam imao samopoštovanja. Lako sam se identifikovao sa Kenom, on ima dobre i zdrave muške navike, vežba i vodi računa o sebi i svom izgledu. Ne mogu poreći da me je oblačenje kao lutke osnažilo u to vreme i ne žalim jer mi je pomoglo da naučim da volim sebe - iskren je mladi Brazilac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr. Adam (@felipe__adam)

Obučen kao Ken išao je i u školu i na kraju je po 5 dana nedeljno glumio svog idola. To  mu je donelo više od 15.000 pratilaca na Instagramu, a dobio je i mnogobrojne obožavaoce. To ga, međutim, nije usrećilo. 

- Kada sam počeo to da radim osećao sam se lepo i osnaženo, privlačio sam ljude, što je bila velika promena u odnosu na to koliko sam se osećao depresivno i napušteno. Moja porodica je tada podržala moj san jer su videli da sam srećan. Ali je to kratko trajalo. Zbog velike količine farbe i blanša kako bi dobio platinasto plavu kosu na kraju sam oćelavio pa sam nosio perike. Fanovi na mrežama su se okrenuli protiv mene. Nazivali su me nakazom i demonom, osećao sam se bespomoćno, posramljeno i izgubljeno. U jednom trenutku pomišljao sam i na samoubistvo. Ali ti komentari su me naterali da shvatim da se ljubav ne može kupiti ili zaraditi. Ako mi ne voliš sebe niko neće. Posle jedne teške faze u životu shvatio sam da me operacije neće usrećiti i da je jedini način da se osećam bolje je da volim sebe - iskren je Felipe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr. Adam (@felipe__adam)

Glas od Boga

Kako tvrdi Felipe, sve se promenilo kad je čuo glas od Boga. Religija mu je pomogla da prihvati sebe.

- Bio sam na dnu, čupao sam kosu i šamarao se. Imao sam samoubilačke misli i nisam želeo da živim. A onda sam zastao na trenutak i čuo slatki glas za koji verujem da je Bog. Shvatio sam da moram da volim sebe takvim kakvim jesam - ispričao je mladi Brazilac.

Pobacao je perike, skinuo šminku, zaposlio se na građevini i vratio se prirodnom izgledu. 

- Hvala Bogu pa nisam išao na sve operacije, ali potpuno razumem one koji žele da postanu nego drugi. Ali pre nego što odete na plastične operacije pokušate da shvatite šta vas navodi da želite da promenite svoje telo. Nemojte da menjate svoj izgled već se pre toga pozabave osnovnim uzrokom problema i nesigurnosti - zaključio je Felipe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Sima S

20.09.2022 16:09

Ovaj "ljudski Ken" meni mnogo liči na Eni Lenoks pevačicu iz dueta Juritmiks sa početka 80-ih, a kasnije solistkinju.