Kosa

BLAJHANJE KOSE NA PRIRODAN NAČIN: Ofarbajte vlasi dok ih lečite

Da li ste znali da možete izbeći korišćenje izbeljivača za kosu i posvetliti je na prirodan način koristeći sastojke iz kuhinje?

13.09.2022 11:00

BLAJHANJE KOSE NA PRIRODAN NAČIN: Ofarbajte vlasi dok ih lečite
pexels.com

Lepa kosa je ono čemu većina žena teži, a danas sa velikom ponudom raznih farbi, tretmana i slično, žene su u vrtlogu i začaranom krugu šta bi sve isprobale i kako da malo promene svoj izgled. Mnoge od nas su svesne štetnosti koju farba, blanš i izbeljivači čine kosi i da je najkraći put da je uništite upravo taj. Ti preparati i hemikalije isušuju i oštećuju kosu, nekada čak i trajno, menjajući teksturu dlake.

Ipak i pored toga mnoge žene će opet rado pohrliti kod frizera ne bi li "nabacile" novu frizuru i tako u krug. Uništena kosa zahtevaće šišanje, što vas opet vraća na početak pa možda je nekada bolje da promenite ugao gledanja i da stvar uzmete sami u svoje ruke. Ukoliko želite da posvetlite kosu, a  da ona ne trpi hemikalije postoje i alternativni načini, koji možda neće dati najprofesionalniji efekat, ali ćete barem imati prirodno posvetljenu i zdravu kosu. Najbolji efekat vidi se na svetloj kosi, dok će na tamnoj dati karamel nijanse. 

 

 

Sok od limuna

Najjednostavniji i njefektniji izbeljivač po preporuci mnogih je limunov sok u kombinaciji sa boravkom na suncu. Polovinu limuna iscedite u šolju, a zatim ga pomešajte sa dve šolje vode i sipajte u neku bocu sa prskalicom. Poprskajte određene delove kose, ali nemojte vlasište, a ako želite da potpuno posvetljavanje raspršite kosu. Izađite na sunce sat do dva, kako bi ono prodrlo u kutikulu kose i kako bi vlas primila limunov sok, a onda ćete videti efekte.

 

 

Kamilica

Skuvati čaj od kamilice i sipati u šolju da se ohladi. Kamilicu prebaciti u bočicu sa raspršivačem i poprskati kosu na pojedinim delovima ili celu i izaći na sunce. Poželjno je boraviti oko pola sata sa rastvorenom kamilicom i sačekati da kosa upije ovaj tretman. Nakon toga isprati kosu šamponom i naneti regenerator i ovo praktikovati do dva puta nedeljno za dobre rezultate. Primenjivati dokle god mislite da treba, odnosno dok ne vidite prve efekte.

Cimet

Iako mnogima deluje da se cimet koristi za tamniju kosu i da bi u bilo kakvoj kombinaciji i ekspermentu dao takav efekat, činjenica je da ovaj sastojak u kombinaciji sa regeneratorom daje dobre rezultate da kosa posvetli, čineći je istovremeno nahranjenom i zdravom. Zbog antioksidanaa koje sadrži, smanjuje oštećenja kose i čini da ona izgleda bogato.

 

 

 

Maska se pravi od pola šolje regeneratora i pola šolje cimeta. Kada se napravi kompaktna gusta pasta, nanosi se na kosu i ostavlja da odstoji barem tri sata. Međutim, ako želite, možete da ostavite smesu da odstoji preko noći, a ujutru je možete oprati šamponom. Jednom nedeljno možete raditi ovaj tretman. 

Pivo

Možda su neke dame ljubitelji ispijanja piva, ali treba da znaju da ga mogu odložiti  u svrsi nege i lepote, jer ono daje sjajne rezultate ako želite da budete svetli ili dobijete takve pramenove. Zbog koncentracije vitamina B pivo će odlično nahraniti vašu kosu i dati joj zdrav izgled, a svetlo pivo je posebno poznato kao dobar izbeljivač kose. Možete ga naneti direktno na kosu utapkavanjem ili prskanjem, a možete ga pomešati i u vaš šampon. Nakon toga izađite na sunce pola sata do sat vremena i dobićete fantastične rezultate.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)