Kosa

Čitavog života kosu peremo pogrešno? Probajte OBRNUTO PRANJE (VIDEO)

Na TikToku je osvanuo nov način pranja kose u kome se savetuje da prvo kosu operete regeneratorom, pa tek onda šamponom, korisnici prezadovoljni rezultatima!

06.09.2022 14:30

Čitavog života kosu peremo pogrešno? Probajte OBRNUTO PRANJE (VIDEO)
shutterstock.com

Na temu pranja kose svi već mislimo da znamo sve i da smo neke stvari toliko puta pročitali da nas i sama pomisao na to nervira. Ispada da posle brojnih saveta stručnjaka, kao i anonimusa koji su pukim slučajem došli do fantastičnih rezultata, mi više ne znamo kako da peremo kosu.

Prvo je važilo pravilo da se dobro opere teme. Zatim je uvedeno novo, da se detaljno opere kosa, a da se teme preterano ne pere pošto se onda i dodatno masti. Taman kad smo isprobali oba načina pranja i videli koji nama više odgovara, dolazimo i do novog pravila. Ono se pojavlio ni manje ni više, već na TikToku.

shutterstock.com

Nov način pranja kose

Proces ovakvog pranja kose ne bi bio toliko zastupljen, da brojni korisnici nisu oduševljeni njegovim rezultatima, a evo o čemu se radi.

TikTok snimak koji potpisuju Koko i Iv je pregledan blizu 19.000 puta, a pošto su ga isprobali mnogi, za njega imaju samo reči hvale.

Obrnuto pranje kose je nov način pranja. Ovde jednostavno umesto da prvo operete kosu šamponom pa regeneratorom, samo zamenite redosled. Na snimku vidimo da se prvo preporučije da se 2 do 5 minuta ostavi omekšivač na kosi, pogotovo na krajevima. Potom se on ispere, pa se kosa pere šamponom.

 

@coco_and_eve REVERSE HAIR WASH - there’s no going back! 💦 Transform your fine hair into lustrous voluminous locks😍 #reversehairwash #hairhack #hairtok #hairtrend #cocoandeve ♬ original sound - veggibeats

 

- Obruto pranje kose kod koga nema povratka na staro! Pretvorite vašu kosu u pramenove pune volumena - stoji u opisu snimka.

Samo neki od komentara bili su ovi:

- Logično je da ovakav način pranja kose ima više efekata. Vi regenerator ne možete lepo sprati sa kose čistom vodom, a ovde ga perete šamponom, čime ga dodatno skidate. Kosa je mekša i lepša - 

- Ispobaću ovo čim dođem kući! -

- Suludo zvuči, ali provereno deluje! -

- Savet je da kosu od pola pa do krajeva prvo operete regeneratorom, dakle ne celu. Potom šamponom -

shutterstock.com

Oni koji su isprobali obruto pranje su prezadovoljni

Ovakav način pranja kose ipak nije idealno rešenje za one sa suvom i tankom kosom. Takvu kosu je ipak najbolje prati na ustaljen način, kako bi deo regeneratora ostao na kosi i dao joj neophodni sjaj i volimen.

Pre nego što usvojite neko pravilo, proverite da li ono odgovara baš vašem tipu kose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)