Kosa

OD SAMO DVA SASTOJKA: Napravite masku protiv opadanja kose

Ako želite jaku i sjajnu kosu, obavezno probajte da koristite masku za kosu za čiju pripremu su potrebna samo dva sastojka iz kuhinje. Kažu da čini čuda.

23.08.2022 14:00

OD SAMO DVA SASTOJKA: Napravite masku protiv opadanja kose
Pixabay.com

U svakodnevnim situacijama u prilici smo da vidimo devojke koje imaju savršeno negovanu kosu. Iako većina to pripisuje genetici, činjenica je da joj mnoge dame posvećuju svoje vreme, kako bi ona izgledala lepo i negovano. Slušajući mnoge žene saznaćete da su imale problem sa opadanjem kose i da su se do one savršene i negovane prilično namučile.

Neke dame imaju i zaliske na kojima s vremena na vreme primete rast kose koja se obnavlja. Postoje i načini da se taj proces ubrza i da se proređena kosa nadoknadi. Na jednom tik tok snimku devojka pokazuje kako je došla do lepe i negovane kose i koja je njena povremena rutina kako bi pospešila rast vlasišta.

Masku za kosu ona pravi od verovali ili ne, samo dva sastojka. U staklenu malu činijicu sipa dve kašike kokosovog ulja i sa njim meša dve kašikice cimeta. Kada se sve to dobro sjedini, smesa se nanosi na kosu.

 

@aliya.a22 دارچین + روغن آناناس یا ( نارگیل ) Hair loss mask 🥰😍. #hair #haircar #naturehair #lovehair ♬ Cheap Thrills-Sia Sean Paul - Ellen's Betta

 

Tako napravljena maska se pomalo utrljava u koren kose i duž cele dlake i glava se masira temeljno, a zatim treba da se ostavi da ona tako deluje 40 minuta. Nakon toga se kosa ispere šamponom i osuši. Očekivani rezultati koje pokazuje devojka iz snimka su nova kosa koja raste na svim područjima gde je opala. Ovo se posebno odnosi na tzv. “bejbi kosu“ malu kosu koja izrasta na nevidljivim mestima, ali koja je značajno zgušćuje.

U komentarima su mnogi pitali da li maska zaista deluje, a neki korisnici su podelili slično iskustvo i istakli kako su koristili sličan tretman, samo su dodali i kafu.

Rešenje koje žene traže za bilo koji problem kad je lepota u pitanju može se pronaći u mnogim preparatima. Ipak, ovo je za one koji vole  praktičnost i da se oslone na kuhinjske proizvode i nešto što koristimo u svakodnevnoj ishrani, a nadamo se da daje pozitive rezultate.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)