Kosa

PODMLADITE SE UZ POMOĆ OVE FRIZURE: Veliki trend ove jeseni

Ukoliko ste razmišljali da svoj izgled u predstojećim danima "začinite" nekom trendi frizurom, frizeri poručuju da postoji jedna koja posebno daje mladolik izgled, a stoji gotovo svima.

09.09.2022 16:00

PODMLADITE SE UZ POMOĆ OVE FRIZURE: Veliki trend ove jeseni
pexels.com

Da li ste u potrazi za novom frizurom i želite ove jeseni da svoj izgled osvežite jednom takvom? Leto odmiče i kosi će biti potrebno vreme kako bi se oporavila od mora i jakog sunca, ali zašto u međuvremenu ne bismo skoknule do frizera i pronašle svoj novi „pečat“ za predstojeće dane? Mnoge dame lutaju u potrazi za dobrom bojom kose, ali i sa frizurom ne bi li promenile nešto na sebi ili ispratile neki trend.

Iako je godinama unazad ustaljeni obrazac biti crnka, plavuša ili smeđa, bez preteranih eksperimentisanja, ove sezone a i nekoliko unazad, profesionalni frizeri forsiraju novu boju kose, za kojom su žene širom sveta lude, a to je boja meda. Ova boja kako tvrde frizeri ima smeđu bazu i postiže se tehnikom balajaža.

Poznati kolorista iz Čikaga Reks Džimson, ističe kako se ovaj efekat može postići bez blanširanja, ako kosa nije prethodno farbana.

 

 

Ako se odlučite da tako stilizujete kosu, nema stare boje, ispiranja ili teškog održavanja, jednostavno je.

Ovako kolorizovanoj kosi pribegavaju mnoge poznate dame i dobro stoji svim bojama očiju, jer ima toplu nijansu i prilagođava se tenu.  Godinama unazad verne su joj mnoge dame, jer daje prirodan izgled licu, a i dosta podmlađuje. Mnogi frizeri tvrde da je od botoksa bolje, dobro odabrana i stilizovana frizura.

 

 

Iako će mnoge dame biti skeptične kada je drugi „must have“ u pitanju, odnosno stilizovanje i šišanje kose, već nekoliko sezona unazad, jedan stil je apsolutni hit i dame su prosto oduševljene njime. Bob frizura koju je još godinama ili decenijama unazad utemeljila  kao modni imperativ je Ana Vintur, koja je nosi sa visokim stilom. 

 

 

Francuski bob ili skandi bob potpuno je svejedno biće popularni ove jeseni na radost mnogih dama. Iako mnoge dame smatraju kako im ova frizura ne bi odgovarala zbog teksture kose i oblikovanja, činjenica je da ona lepo izgleda i na ravnoj i na talasastoj kosi. Frizeri napominju da će posebno oštar bob biti potpuni pogodak sa grubom linijom i simetričnim razdeljkom.

 

 

Ako želite da se malo sklonite od uređaja koji služe za oblikovanje kose, a pritom je i sačuvate od oštećenja, italijanski bob je pravo rešenje.  Suština ove frizure je da deluje prirodno i da se njome zapravo puno ne bavite, jer ne zahteva veliku posvećenost. Ova frizura je prepoznatljiva na poznatim zvezdama poput Monike Beluči, s tim što krajevi frizure idu do vrata i imaju volumen.  Zato pronađite stil koji vam najbolje pristaje i zablistajte ove jeseni.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)