Ispovesti

NEDELJAMA SAM IMALA GRIP KOJI NIJE PROLAZIO, A ONDA SAM SAZNALA BOLNU ISTINU: Evo šta svaka žena obavezno mora da uradi u životu!

Ema Mekanali je na rutinskom pregledu zbog simptoma gripa saznala da zapravo boluje od neizlečive bolesti.

09.12.2022 13:50

NEDELJAMA SAM IMALA GRIP KOJI NIJE PROLAZIO, A ONDA SAM SAZNALA BOLNU ISTINU: Evo šta svaka žena obavezno mora da uradi u životu!
Instagram-finlays.maw

Teške bolesti ne biraju ni vreme ni mesto, a ponajmanje ljude. Ema Mekanali (33) je tako dobila grip koji nikako nije prolazio, zbog čega je odlučila da ode da se posavetuje sa lekarom. Tada je saznala bolnu istinu da ima HIV.

Vest da je ozbiljno obolela totalno ju je skrhala. Nikada se nije nadala da bi uopšte mogla da dobije tu smrtonosnu bolest, a najgore je tek usledilo. Naime, nakon što je saopštila porodici i prijateljima šta ju je snašlo, naišla je na strašnu osudu i to od najmilijih.

- Izgleda da sam dobila HIV od dečka koji je zapravo homosekualac. Ne znam kako se to desilo, budući da je HIV u istom procentu rasprostranjen kao bolest od koje podjednako obolevaju i heteroseksualne i homoseksualne osobe. Izgleda da su mi promakle mnoge stvari. Činjenica je da sam od tog saznanja zapala na jedno zaista mračno mesto svoje psihe - započinje ispovest Mekanalijeva. 

Prema njenim rečima, najteže joj je bilo psihički da se oporavi od traume. 

- HIV nije danas kao što je nekad bio. Danas se savremenije pristupa lečenju i postoje modernije terapije, pojedinci žive čak dugo i srećno. To mi je bila zvezda vodilja. Na oprezu sam, ali bukvalno mi se desilo čudo. Upoznala sam čoveka svog života. Mislila sam da će me ostaviti čim sazna istinu. Rekla sam mu posle 2 nedelje zabavljanja pre nego što nam je veza prešla na viši nivo. Na opšte iznenađenje nije se prepao, rekao je da ćemo to zajedno savladati. Imala sam bajkovito venčanje, a ubrzo sam ostala i trudna - nastavila je Mekanalijeva.

Ona je na opšte iznenađenje većine nastavila da živi skoro normalan život, a ostvario joj se i najveći san.

 

 

- Ubrzo sam ostala trudna i moj sin je upravo proslavio 4. rođendan! To je neverovatno iskustvo. Nije bilo prijatno prilikom porođaja. Babica mi je rekla da mi ne savetuje "zbog mog stanja" porođaj u vodi i dojenje deteta. Takođe, svakodnevno sam se suočavala sa komentarima mržnje. Neverovatno je koliko ljudi imaju predrasuda. Moj suprug i sin nisu dobili HIV od mene. Ja sam neprestano na terapijama i moglo bi se reći da držim stvar pod kontrolom - objasnila je Mekanalijeva. 

Ona je istakla da je podrška i ljubav partnera ono što ju je bukvalno držalo u životu, a sin je došao samo kao kruna te ljubavi.

- Ne smem ni da zamislim kako je ljudima koji nemaju nikoga. Na sreću upoznala sam supruga, možda u najgorem trenutku, ali da mogu da biram da izgubim njega i sina, a da budem zdrava, uvek bih izabrala da imam HIV, ali i njih dvoje u svom životu. Zaista sam blagoslovena! Želim svim ženama da poručim da se testiraju na vreme - završila je Ema, a preneo Sun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:


Komentari (0)