Telo

POD NJENOM TEŽINOM PUCALE SU STOLICE: Porodična tragedija je zauvek promenila, danas izgleda kao boginja! (VIDEO)

Džesika Fero je pokazala kako je od gojazne žene postala zaljubljenik u fitnes.

23.11.2023 13:01

POD NJENOM TEŽINOM PUCALE SU STOLICE: Porodična tragedija je zauvek promenila, danas izgleda kao boginja! (VIDEO)
Printscreen/https://www.instagram.com/bypassing.jessica/

Sve više žena ima problem sa višakom kilograma, a gojaznost je postala jedan od svetskih zdravstvenih problema. Kada višak kilograma počne da ugrožava zdravlje mnogi pokušavaju da smršaju, ali put od gojaznosti do normalne težine može biti mukrtpan. Zahteva puno discipline i odricanja. 

Džesika Fero (34) nekad je bila toliko gojazna da bi stolice pucale pod njenom težinom. Morala je da kupuje po dva sedišta u avionu da bi mogla da se smesti tokom putovanja, a često je trpela podsemh i osude okoline na račun svog izgleda.

Ona je visoka 187 cm i u jednom je imala čak 228 kilograma. Zbog visokog krvnog pritiska koji je imala kao i problema sa disanjem i konstantne bolove u u leđima i zglobovima shvatila je da ima veliki problem. Fero je dnevno unosila preko 6.500 kalorija, a za jedan obrok je mogla da pojede gomilu hamburgera, dve velike pice i da ostane gladna. 

Printscreen/TikTok/bypassing.jessica

Džesikina upornost da skine kilograme se isplatila

Međutim, svesna da je njen otak koji je takođe bio gojazan zbog čega je dobio srčani udar i umro pred njenim očima naterao je na razmišljanje o sopstvenom životu. On nije bio pušač, nije konzumirao alkohol ali je voleo da jede što ga je koštalo glave.

- Nikad neću zaboraviti kad je pao sa kreveta.Očajnički sam pokušavala da ga oživim ali pokušaj da pomerim 130 kilograma nesvesne težine i pokušam da ga reanimiram bila je najteža stvar koju sam u životu uradila. I sama sam bila gojazna, znojila sam se pokušavajući da oživim tatu a operater Hitne pomoći je pokušavao da me smiri i da mi daje uputstva telefonom. Taj dan me je zauvek promenio - ispričala je Džesika sa suzama u očima. 

 

 

Smrt oca je protresla kao udar groma i odlučila je da smrša kako zna i ume. Osim što je u to vreme mrzela svoje telo, imala je problem sa mentalnim zdravljem, napade anksioznosti i depresije. Pošto je uspela da skine deo kilaže i ispuni uslove, podvrgnula se operaciji želuca tačno godinu dana nakon smrti oca. 

Više nije sakrivala hranu u svojoj sobi ili odlazila do auta da jede. Ogromne činije testenine, džabo pakovanje čipsa i čokolade zamenila je zdravom ishranom. Nakon bajpasa želuca Džesika se suočila sa opuštenom kožom koju je uklonila hiruškom intervencijom. A onda je krenula sa dijetom i fitnesom. Posvetila se zdravoj ishrani koja podrazumeva male obroke, dosta voća i povrća, potpuno je izbacila prerađenu hranu i pila je dosta vode. 

Ona je toliko napredovala u fitnesu da je došla do takmičenja u bodibildingu. Danas svoju neverovatnu transformaciju koristi kao motivaciju za druge pa svoje iskustvo deli na društvenim mrežama gde podstiče i druge gojazne ljude da se menjaju. 

- Tek sada shvatam koliko je moja težina uticala na moju energiju, raspoloženje i samopouzdanje i aktivnostima čak i da izlazim sa prijateljima. Sada više cenim život i imam veliku energiju u odnosu na pre. Svaki aspekt mog života se promenio. Emotivno sam srećnija i verujem da zaslužujem tu sreću- zaključula je ona. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)