Jela sa mesom

RECEPT ZA NAJSOČNIJE MESO! Svinjski vrat u biber umaku! (VIDEO)

U pitanju je nezaboravan ukus i specijalitet kojem zamerke neće moći da pronađu ni najizbirljiviji gastronomski stručnjaci.

03.09.2022 08:00

RECEPT ZA NAJSOČNIJE MESO! Svinjski vrat u biber umaku! (VIDEO)
Srećna republika

Svinjski vrat je jedan od najsočnijih delova svinjskog mesa. Domaćice ga rado pripremaju zato što se lako dinsta, a ostaje mek i ukusan i ukoliko se peče. Odličan je za roštilj, pečenje u tiganju... praktično za sve vrste pripreme mesa. Ukoliko ga kombinujete sa umacima, dobićete nezaboravan ukus i specijalitet kojem zamerke neće moći da pronađu ni najizbirljiviji gastronomski stručnjaci. 

Srećna republika vam donosi recept za svinjski vrat u pikantnom biber umaku. 

Sastojci:

  • 4 šnicle od svinjskog vrata
  • glavica crnog luka
  • 200 ml neutračne pavlake 
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • veza peršuna
  • 2 kašike zelenog bibera u zrnu
  • so

Priprema:

Crni luk iseckajte na kockice, pomešajte sa solju i zelenim biberom, sitno iseckanim peršunom i maslinovim uljem i dobro utrljajte u šnicle. Ostavite da odstoji sat vremena. Marinirane šnicle ocedite, uvaljajte ih u brašno i ispržite na vrelom ulju. Sipajte neutralnu pavlaku i krčkajte na tihoj vatri 40 minuta.

Uživajte!  

Komentari (0)