Svinjski vrat je jedan od najsočnijih delova svinjskog mesa. Domaćice ga rado pripremaju zato što se lako dinsta, a ostaje mek i ukusan i ukoliko se peče. Odličan je za roštilj, pečenje u tiganju... praktično za sve vrste pripreme mesa. Ukoliko ga kombinujete sa umacima, dobićete nezaboravan ukus i specijalitet kojem zamerke neće moći da pronađu ni najizbirljiviji gastronomski stručnjaci.
Srećna republika vam donosi recept za svinjski vrat u pikantnom biber umaku.
Sastojci:
- 4 šnicle od svinjskog vrata
- glavica crnog luka
- 200 ml neutračne pavlake
- 4 kašike maslinovog ulja
- veza peršuna
- 2 kašike zelenog bibera u zrnu
- so
Priprema:
Crni luk iseckajte na kockice, pomešajte sa solju i zelenim biberom, sitno iseckanim peršunom i maslinovim uljem i dobro utrljajte u šnicle. Ostavite da odstoji sat vremena. Marinirane šnicle ocedite, uvaljajte ih u brašno i ispržite na vrelom ulju. Sipajte neutralnu pavlaku i krčkajte na tihoj vatri 40 minuta.
Uživajte!
Komentari (0)