Paradajz je izuzetno zdrava namirnica bogata vitaminima i eliksir mladosti pa ga treba što češće koristiti. Lako se kombinuje sa drugim namirnicama i ne mora uvek da se koristi isečen samo za salatu kako se kod nas najčešće jede. Od paradajza može da se napravi brz, jednostavan i jeftin obrok koji je uz to i veoma zdrav a da pri tome ne izgubite previše vremena.
Srećna republika vam donosi recept za paradajz punjen tunom. Može da se koristi kao dodatak jelu ali i samostalan lako svarljiv obrok kao stvoren za tople letnje dane. Jednostavno se priprema, paradajz ostaje svež i zadržava sve svoje vitamine a uživaćete u svakom zalogaju ovog slasnog specijaliteta.
Sastojci:
- 8 zrelih paradajza
- konzerva tunjevine u komadićima
- 2 veća kisela krastavca
- glavica crnog luka
- 100 g majoneza
- ½ veze peršuna
- so i biber
Priprema:
Operite paradajz, odsecite kapke, a unutrašnjost izdubite kašikom. Izdubljeni paradajz stavite u cediljku s otvorom na dole da se ocedi. Tunjevinu sa uljem sipajte u činiju i pomešajte sa biberom, sitno seckanim crnim lukom, kiselim krastavcima i majonezom. Ovim nadevom napunite paradajz, ukrasite listom peršuna, dobro rashladite i poslužite. Uživajte!
Komentari (0)