Jela sa mesom

UŽIVANJE u svakom zalogaju! Paradajz punjen TUNOM! (VIDEO)

Brz, jednostavan i zdrav obrok ili dodatak jelu bez pečenja oduševiće sve vaše ukućane.

31.08.2022 08:00

UŽIVANJE u svakom zalogaju! Paradajz punjen TUNOM! (VIDEO)
FOTO: Printscreen Youtube/Srećna republika

Paradajz je izuzetno zdrava namirnica bogata vitaminima i eliksir mladosti pa ga treba što češće koristiti. Lako se kombinuje sa drugim namirnicama i ne mora uvek da se koristi isečen samo za salatu kako se kod nas najčešće jede. Od paradajza može da se napravi brz, jednostavan i jeftin obrok koji je uz to i veoma zdrav a da pri tome ne izgubite previše vremena.

Srećna republika vam donosi recept za paradajz punjen tunom. Može da se koristi kao dodatak jelu ali i samostalan lako svarljiv obrok kao stvoren za tople letnje dane. Jednostavno se priprema, paradajz ostaje svež i zadržava sve svoje vitamine a uživaćete u svakom zalogaju ovog slasnog specijaliteta.

Sastojci:

  • 8 zrelih paradajza
  • konzerva tunjevine u komadićima
  • 2 veća kisela krastavca
  • glavica crnog luka
  • 100 g majoneza
  • ½ veze peršuna
  • so i biber

Priprema:

Operite paradajz, odsecite kapke, a unutrašnjost izdubite kašikom. Izdubljeni paradajz stavite u cediljku s otvorom na dole da se ocedi. Tunjevinu sa uljem sipajte u činiju i pomešajte sa biberom, sitno seckanim crnim lukom, kiselim krastavcima i majonezom. Ovim nadevom napunite paradajz, ukrasite listom peršuna, dobro rashladite i poslužite. Uživajte!

Komentari (0)