Iako svi misle da pripremaju pravu ovsenu kašu i da se to radi "čas posla", nije tako. Da biste dobili zdravi doručak neophodno je pripremiti je onako kako treba kako ona ne bi izgubila hranljive vrednosti. Ovsena kaša je neutralnog ukusa, ali za bolji užitak možete kombinovati zdrave sastojke i napraviti od nje riznicu vitamina koja će vas držati sitima tokom dana. Evo kako da je spremite.
Sastojci:
čaša vode
četiri kašike ovsenih pahuljica
jedna veća ili dva manje jabuke
suvo voće
čaša jogurta
Možda vas zanima…
kašičica cimeta
Priprema:
Stavite vodu u šerpu i sipajte pahuljice pa ih na umerenoj vatri kuvajte mešajući i biće vam potrebno pet do deset minuta da se one skuvaju. Ostavite pahuljice u cedaljku da se proocede, a za to vreme izrendajte jabuke. Jabuke se ostavljaju upravo kasnije da ne bi pocrnele i da ne bi dodavali naknadno limunov sok što kaši može dati kiselkasti ukus. U izrendanu jabuku dodati ovsene pahulje koje su se procedile. Ukoliko ste ljubitelj suvog voća možete dodati ako želite suvo grožđe, bademe ili lešnike. Na kraju pospite sa malo cimeta koji će dati slatkast ukus obroku i on je spreman za jelo.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)