Jela bez mesa

GULAŠ OD PEČURAKA: Ukusna i jednostavna vegetarijanska poslastica, u kojoj će uživati i gurmani!

Zapanjujuće slastan, a jednostavna recept koji morate probati!

27.01.2024 15:40

GULAŠ OD PEČURAKA: Ukusna i jednostavna vegetarijanska poslastica, u kojoj će uživati i gurmani!
shutterstock.com

Gulaš od pečuraka je izvanredno ukusan i hranljiv obrok koji će mnogima zagolicati sva nepca, a posebno ljubiteljima vegetarijanske kuhinje. Ovaj recept je idealan za sve koji žele da uživaju u bogatom ukusu gulaša, ali bez mesa

Ovaj gulaš je odličan izbor za hladne dane, a takođe predstavlja i sjajan način da u ishranu uključite raznovrsno povrće koje će vas osvežiti i zasititi.

Sastojci:

  • 500 g pečuraka
  • 2 crvene paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 500 ml bujona od povrća
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike ulja
  • 2 lovorova lista
  • So, biber, tucana paprika, suvi začin, svež peršun po ukusu

Priprema:

Pečurke očistiti i iseckati na listiće. Crni luk sitno iseckati, a šargarepu i krompir iseći na kockice. Crvenu papriku ispeći u rerni, oljuštiti je, iseckati na kockice i staviti sa strane.

U većem loncu zagrejati ulje, dodati crni luk i prodinstati ga. Zatim dodati šargarepu, krompir i pečurke, pa dinstati dok povrće ne omekša. Dodati paradajz pire i sitno iseckan beli luk, promešati i dinstati još par minuta. Posuti brašnom, promešati, pa naliti bujonom. Dodati lovorov list, so, biber, tucanu papriku i suvi začin po ukusu.

“Krčkati” gulaš oko 20-30 minuta, dok tečnost ne ispari i dok gulaš ne dobije željenu gustinu. Na kraju dodati ispečenu crvenu papriku, promešati i skloniti sa vatre.

Poslužiti topao gulaš posut svežim peršunom.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)