Gulaš od pečuraka je izvanredno ukusan i hranljiv obrok koji će mnogima zagolicati sva nepca, a posebno ljubiteljima vegetarijanske kuhinje. Ovaj recept je idealan za sve koji žele da uživaju u bogatom ukusu gulaša, ali bez mesa.
Ovaj gulaš je odličan izbor za hladne dane, a takođe predstavlja i sjajan način da u ishranu uključite raznovrsno povrće koje će vas osvežiti i zasititi.
Sastojci:
- 500 g pečuraka
- 2 crvene paprike
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 2 kašike paradajz pirea
- 500 ml bujona od povrća
- 2 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 2 lovorova lista
- So, biber, tucana paprika, suvi začin, svež peršun po ukusu
Priprema:
Pečurke očistiti i iseckati na listiće. Crni luk sitno iseckati, a šargarepu i krompir iseći na kockice. Crvenu papriku ispeći u rerni, oljuštiti je, iseckati na kockice i staviti sa strane.
U većem loncu zagrejati ulje, dodati crni luk i prodinstati ga. Zatim dodati šargarepu, krompir i pečurke, pa dinstati dok povrće ne omekša. Dodati paradajz pire i sitno iseckan beli luk, promešati i dinstati još par minuta. Posuti brašnom, promešati, pa naliti bujonom. Dodati lovorov list, so, biber, tucanu papriku i suvi začin po ukusu.
“Krčkati” gulaš oko 20-30 minuta, dok tečnost ne ispari i dok gulaš ne dobije željenu gustinu. Na kraju dodati ispečenu crvenu papriku, promešati i skloniti sa vatre.
Poslužiti topao gulaš posut svežim peršunom.
Uživajte!
Komentari (0)