Tetka Saveta

SPOLJA HRSKAVI, UNUTRA MEKANI: Kuvarica otkrila trik za krompiriće iz rerne u kojima ćete uživati (FOTO)

Šefica kuhinje Lu Robi, koja voli da deli savete o pripremi obroka za poneti, podelila je savet zlata vredan.

16.01.2024 12:02

SPOLJA HRSKAVI, UNUTRA MEKANI: Kuvarica otkrila trik za krompiriće iz rerne u kojima ćete uživati (FOTO)
shutterstock.com

Kuvanje bez dodavanja ulja postalo je popularnije nego ikad, a recepti za pripremu hrane na ovaj način postaju sve traženiji za porodične obroke kod kuće. Pečenje bez dodataka ulja ili masti omogućava brže pripremanje hrane, čime se štedi i na računima za energiju. Šefica kuhinje Lu Robi, koja voli da deli savete o pripremi obroka za poneti, dezerte i jestive poklone, otkrila je fantastičan kulinarski trik.

Shutterstock

Pečeni krompirići iz rerne odličan su prilog mesu

Njena tajna za savršene krompiriće pečene u rerni izazvala je pravu pometnju na društvenim mrežama. Lou otkriva:

- Dakle, dodajemo malo vode da bismo stvorili paru. Ovo im pomaže da se brže ispeku, a da ne isuše. Voda bi trebalo da ispari tokom vremena.

Kako biste napravili ove savršene krompiriće, Lu preporučuje da operete 650g krompira i isečete ih na kriške. Zatim ih premažete uljem i začinite sa jednom do dve kašičice aleve paprike, kao i solju i biberom.

- Iseckajte krompiriće i stavite ih u posudu za mešanje. Dodajte malo ulja i začinite solju, pa ih promešajte da se premažu. Stavite ih u tepsiju zajedno sa 40 mililitara vode. Podesite rernu na 200 C i pecite 12 minuta. Zatim ih "promućkajte", poprskajte sa još malo vode i dodajte alevu papriku, kao i još malo soli i bibera. Ponovo pecite na 200 C još 12.5 minuta.


Domaćice su se oduševile ovim trikom jer su krompirići hrskavi spolja, a mekani iznutra. Ne zahtevaju puno vremena oko pripreme, a odličan su dodatak mesu ili drugoj hrani.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)