Kiflice se jednostavno prave, a odlično su rešenje za brzu večeru kada nemate mnogo vremena za pripremu ili kada vam se nenajavljeno pojave gosti. Kako smo u prazničnom periodu, kiflice možete napraviti i kao sjajnu dopunu trpezi. Ko bi im odoleo?
Iako većina misli da je za pripremu kiflica ptrebno mnogo vremena i namirnica, to je greška. Mogu se napraviti za 20 minuta i to bez kvasca.
Sastojci
- 300g glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 5 g soli
- 80 g otopljenog maslaca (možete umesto maslaca probati sa 50ml ulja)
- 180 g (čašica) jogurta
- žumanac za premazivanje
- susam za posipanje
Priprema:
U brašno dodati prašak za pecivo, so i dobro promešati. Sada dodati otopljeni maslac i jogurt pa umesiti testo.Nemojte samonicijativno dodavati više brašna, samo se držite recepta za vrhunski ukus i mekoću.Odmah razvući smesu u krug za kiflice, debljine oko 4-5 milimetara pa rezati oblike kiflica.
Puniti ih nadevom po želji. Fine su i slatke i slane.Premazati žumancetom pa posipati susamom.Peći odmah 15 minuta 200 C te poslužiti.
Komentari (0)