Jela bez mesa

NAJLEPŠE KNEDLE ZA SUPU: Napravite ih po ovom receptu - neće biti tvrde, niti će se raspadati

Savršeno odmereni sastojci garantuju da ćete imati najukusniji ručak.

15.12.2023 07:00

NAJLEPŠE KNEDLE ZA SUPU: Napravite ih po ovom receptu - neće biti tvrde, niti će se raspadati
shutterstock.com

U hladnim zimskim danima ništa tako ne prija kao topla supa sa griz-knedlama. Iako su naše bake često spremale domaću supu sa knedlama, ona je vremenom zamenjena supama iz kesice koje nisu ni blizu ukusne kao starinska supa koja se satima krčka na šporetu.

Ako ste ljubitelj supe sa knedlama, a ne znate da ih napravite, Srećna republika vam donosi provereni recept. Ukoliko se budete pridržavali tačnih mera, knedle neće biti ni previše tvrde, niti će se raspadati tokom kuvanja. Biće savršene, baš kao sa slike i iz reklama za prestižne restorane.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 6 supenih kašika griza
  • 2 supene kašike kukuruznog brašna
  • dve kašike ulja ili masti
  • so

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite viljuškom u sneg. Dodajte im so, pa ih još malo umutite.

U drugoj posudi umutite žumanca sa grizom i kukuruznim brašnom, pa dodajte ulje ili mast i sve lepo sjedinite. U ovu smesu postepeno dodajte umućena belanca i kad se smesa ujednači knedle su spremne da ih ukuvate.

Uzmite veliku supenu i malu kafenu kašičicu. Kafenu kašičicu spustite u ulje ili otopljenu mast, pa u smesu za knedle; odvojite manju količinu smese i odmah je pomoću veće kašike spustite u supu koja vri. Kad utrošite svu pripremljenu smesu za knedle, ostavite knedle pet minuta da se kuvaju, a onda skinite šerpu sa ringle, poklopite je i ostavite da supa tako odstoji desetak minuta. Za to vreme knedle će nabubriti i biće mekane i ukusne.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)