Jela sa mesom

JEDNO TESTO ZA DVA RAZLIČITA UKUSA: Slane štrudle po receptu profesionalnih kuvara!

Na ovaj način se skraćuje vreme pripreme a dobijete veću količinu ukusnog predjela za veće skupove ili slave.

25.11.2023 08:00

JEDNO TESTO ZA DVA RAZLIČITA UKUSA: Slane štrudle po receptu profesionalnih kuvara!
shutterstock.com

Većina ljudi se nekad zapitala kako profesionalni kuvari u restoranima ili prilikom pripreme keteringa uspevaju da za kratko vreme naprave toliku količnu ukusne hrane. Tajna je vrlo jednostavna od jedne smese pripremaju više vrsta hrane, a menjaju samo nadev.

Jedan od takvih je recept za slanu štrudlu kada se od jednog testa prave dva različita ukusa. Ovakav način skraćuje vreme pripreme a dobijete veću količinu ukusnog predjela za veće skupove ili slave. Možete menjati fil i poigravati se sa ukusima, pa štrudle filovati onim što vi i vaši ukućani najviše vole. 

Srećna republika vam poklanja recept za jedno testo a dve slane štrudle različitog ukusa. 

Sastojci za testo: 

  • 300 ml mlakog mleka
  • 8 g suvog kvasca ili 20 g svežeg
  • 1 kašičica šećera
  • 80 ml ulja
  • 1 jaje
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli

Fil 1

  • 200 g mekšeg sira ili fete
  • 3 kašike pavlaka
  • 1 jaje
  • 200 g praške šunke 

Fil 2:

Za premazivanje koristite puter, a ukrasite susamom

Priprema:

Umesite testo i ostaviti 15-20 minuta da nadođe. Za to vreme pripremite nadev. Za prvu štrudlu iseckajte šunku pa je pomešajte sa sirom, dodajte jaje. Sličan postupak je i za drugi fil s tim što za njega nije potrebno jaje. Razvucite polovinu testa, premažite pavlakom pa dodajte nadev, urolajte štrudlu i stavite u pleh. Postupak ponovite sa drugom polovinom testa i drugim filom. Premažite obe štrudle puterom, pospite susamom i pecite 30 do 35 minuta na 200°C  dok korica ne dobije zlatno žutu boju, a potom štrudle prekrijte folijom i pecite još desetak minuta. Štrudla je gotova kada je bocnete štapićem za roštilj a na njemu ne ostane vlažan trag nadeva. Ostavite da se ohladi, isecite i poslužite. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)