Sezona slavlja uveliko je u Srbiji, a domaćice se utrkuju koja će imati lepšu slavsku trpezu. Svakoj od njih je srce puno kada dobiju pohvale za svoj trud i kada gosti odu kući nasmejani i zadovoljni. Iako okupljanje nije zarad hrane, lep i sočan zalogaj samo će doprinete lepšoj atmosferi za stolom.
Ukoliko nemate ideje koju biste novinu uneli u tradicionalno pripremanje, probajte mimoza salatu na nešto drugačiji način.
Srećna Republika donosi vam recept za ovo popularno predjelo koje će napuniti vaš stomak, a izgled će posebno oduševiti.
Sastojci:
- 500 gr obarenog krompira u ljusci
- 500 gr obarene šargarepe
- 4 obarena jajeta
- 300 gr pilećih prsa
- 200 gr kačkavalja za rendanje
- nekoliko kiselih krastavčića
- 200 ml kisele pavlake
- 200 ml majoneza s ukusom maslinovog ulja
Priprema:
Obariti krompir u ljusci, ohladiti ga i oljuštiti. Obariti šargarepu i jaja. Pomešati majonez i kiselu pavlaku i sve dobro sjediniti. Uzeti providnu dublju činiju. Narendati red krompira, premazati mešavinom majoneza i pavlake, zatim narendati red šargarepe, pa opet premazati smesom od majoneza i kisele pavlake.
Redom rendati pileća prsa, premazati, rendati krastavce i kačkavalj pa premazati smesom od pavlake i majoneza i ponovljati postupak dok ne utrošite materijal. Po vrhu premazati smesom od majoneza i pavlake i ukrasiti, po želji, kolutovima kuvanih jaja.
Dobro prohladiti i servirati u čaše. Možete odabrati one kristalne u kojima se nekada služio dezert, a mogu biti i popularne "viski" čaše. Na vrh svake servirane salate narendajte malo kačkavalja. Po želji možete staviti i maslinu.
Komentari (0)