Pekarski krompir može se jesti na nekoliko načina, a samo jedan sastojak mu potpuno može promeniti ukus i dati novi šmek. Jednostavno se pravi te je pogodan za brzinski ručak kada smo u gužvi.
Srećna Republika donosi vam recept za pekarski krompir sa slaninom i sirom koji je idealno rešenje i za nedeljni ručak. Brzo se pravi, još brže smaže.
Sastojci:
- 900 g krompira
- 1 ljubičasti luk
- 2 tanje šnite slanine
- 100g tvrdog sira
- maslinovo ulje
- začini po želji
Priprema:
Krompir oljuštite i operite, isecite na četvrtine pa posolite, pobiberite, pospite začinom i prelijte maslinovim uljem. Lepo sjedinite i stavite krompir u nauljenu posudu, pa pecite na 180°C oko 45 minuta. U tiganju na malo ulja propržite luk isečen na kolutove i seckanu slaninu. Kada ispečete krompir, dodajte luk i slaninu, kao i srendani sir. Vratite u rernu i pecite još 10 minuta.
Komentari (0)