Jela sa mesom

PEKARSKI KROMPIR SA SLANINICOM: Domaćinski recept pravo iz Vojvodine (FOTO)

Nedeljni ručak koji ćete obožavati.

12.11.2023 08:00

PEKARSKI KROMPIR SA SLANINICOM: Domaćinski recept pravo iz Vojvodine (FOTO)
shutterstock.com

Pekarski krompir može se jesti na nekoliko načina, a samo jedan sastojak mu potpuno može promeniti ukus i dati novi šmek. Jednostavno se pravi te je pogodan za brzinski ručak kada smo u gužvi. 

Srećna Republika donosi vam recept za pekarski krompir sa slaninom i sirom koji je idealno rešenje i za nedeljni ručak. Brzo se pravi, još brže smaže.

Sastojci:

  • 900 g krompira
  • 1 ljubičasti luk
  • 2 tanje šnite slanine
  • 100g tvrdog sira
  • maslinovo ulje
  • začini po želji

 

Priprema: 

Krompir oljuštite i operite, isecite na četvrtine pa posolite, pobiberite, pospite začinom i prelijte maslinovim uljem. Lepo sjedinite i stavite krompir u nauljenu posudu, pa pecite na 180°C oko 45 minuta. U tiganju na malo ulja propržite luk isečen na kolutove i seckanu slaninu. Kada ispečete krompir, dodajte luk i slaninu, kao i srendani sir. Vratite u rernu i pecite još 10 minuta.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)