Hladni dani idelani su da se ugrejemo sa toplim, kuvanim jelima kojima je i domaća kuhinja bogata. Ništa lepše nema nego kada nakon posla dođemo kući i osetimo miris čorbe na šporetu. Teleća čorba je bogata namirnicama koje će vam dati energije za ceo dan.
Srećna Republika otkriva kako da napravite teleću čorbu po kafanskom receptu.
Sastojci:
- 300gr sitno seckanog telećeg mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- brašno
- ulje
- so, biber, lovorov list..
- kašika pavlake
Priprema:
Na malo ulja ispržiti sitno sekcani luk i šargarepu..Zatim dodati sitno seckano teleće meso. Kad je fino uprženo naliti vodu (moze i goveđi bujon), lovorov list, biber, so. Staviti da se kuva, a po potrebi dolivati vode da bude oko 2-3l čorbe. Na kraju kuvanja zapržiti sa 180ml ulja i 4 pune kašike brašna..Staviti sitno seckani peršun i posoliti po potrebi..Kada bude pri kraju kuvanja u čorbu sipati kašiku pavlake.
Komentari (0)