Jela sa mesom

KAFANSKI RECEPT ZA TELEĆU ČORBU: Toplo jelo koje će vas ugrejati tokom jesenjih dana (FOTO)

I miris i ukus koji opčinjuju.

05.11.2023 08:00

KAFANSKI RECEPT ZA TELEĆU ČORBU: Toplo jelo koje će vas ugrejati  tokom jesenjih dana (FOTO)
shutterstock.com

Hladni dani idelani su da se ugrejemo sa toplim, kuvanim jelima kojima je i domaća kuhinja bogata. Ništa lepše nema nego kada nakon posla dođemo kući i osetimo miris čorbe na šporetu. Teleća čorba je bogata namirnicama koje će vam dati energije za ceo dan.

Srećna Republika otkriva kako da napravite teleću čorbu po kafanskom receptu.

 

Sastojci:

  • 300gr sitno seckanog telećeg mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • brašno
  • ulje
  • so, biber, lovorov list..
  • kašika pavlake

 

 

Priprema:

Na malo ulja ispržiti sitno sekcani luk i šargarepu..Zatim dodati sitno seckano teleće meso. Kad je fino uprženo naliti vodu (moze i goveđi bujon), lovorov list, biber, so. Staviti da se kuva, a po potrebi dolivati vode da bude oko 2-3l čorbe. Na kraju kuvanja zapržiti sa 180ml ulja i 4 pune kašike brašna..Staviti sitno seckani peršun i posoliti po potrebi..Kada bude pri kraju kuvanja u čorbu sipati kašiku pavlake.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)