Mnogi se slažu da je nemoguće zamisliti tradiocionalnu slavsku trpezu bez raznih đakonija. Urnebes salata je uz rusku salatu neizostavna. Mnoga jela dobiće dodatni šmek, mirise i aromu uz urnebes, a budući da je uveliko vreme i pripreme i konzumiranja zimnice i ajvar će imati počasno mesto na stolu.
Srećna Republika vam savetuje da goste iznenadite kombinacijom urnbes salate i ajvara. Trebaće vam malo vremena, a ovi ukusi dugo će se pamtiti. Prvom prilikom isprobajte urnebes salatu sa ajvarom. Obožavaćete je, kako u vreme praznika, tako i za svakodnevnim ručkom.
Sastojci:
- 300 g sira
- 150 g kajmaka
- 3 čena belog luka
- 4 kašike ajvara
- malo soli i tucane ljute paprike
- malo ulja
Priprema:
Sir izgnječiti viljuškom. Dodati kajmak, ajvar, sitno iseckan beli luk, tucanu papriku, so i ulje. Sve lepo sjediniti i pomešati. Smesu presuti u činiju za posluženje i dekorisati recimo listićima peršuna. Napravljena salata može da stoji u frižideru nekoliko dana.
Prijatno!
Komentari (0)