Salate su jedan od omiljenih dodataka jelima. Lako se prave, a mogu se služiti kao dodatak obroku ili i same biti obrok.
Osim ruske salate koja je jedna od omiljenih u Srbiji i neizostavna na trpezama tokom slava, francuska salata popela se visoko na tron omiljenih.
Jednostavno se pravi i veoma je slična ruskoj, razlikuje se samo u tome što u njoj nema suhomesnatih sastojaka.
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Krompir i šargarepu očistiti i iseći na sitne komade. Skuvati u posoljenoj vodi, ocediti i ohladiti. Grašak skuvati u posoljenoj vodi, ocediti i ohladiti. Jaja skuvati, ohladiti, očistiti i iseći na sitne komade. I krastavčiće sitno iseći. Sve usuti u veću činiju, dodati majonez i lagano izmešati. Ostaviti da se ohladi. Prijatno!
Možda vas zanima…
Ipak je ruska salata bolja.