Tofu ili sir od soje vekovima je glavna hrana u istočnoj i jugoistočnoj Aziji, a u poslednjih 50 godina postao je i „stub“ vegetarijanske i veganske ishrane širom sveta. Odličan je kao dodatak jelima jer im daje posebnu aromu.
Srećna Republika donosi vam jednostavan recept za makarone u paradajz sosu sa tofu sirom koji će vas opčiniti već kod prvog zalogaja.
Sastojci:
- 300 g makarona
- 500 ml gustog soka od paradajza
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 ravne kašike brašna
- so
- ulje
- svež list bosiljka ili origana
- 100 g tofu sira
Priprema:
Makarone skuvati al dente u slanoj vodi, pa ocediti. U međuvremenu na malo ulja propržiti sitno seckan crni i beli luk, dodati brašno, i na kraju naliti sok od paradajza. Pustiti da provri, ubaciti u posudu makarone, na minut, pa sve presuti u posudu za pečenje. Narendati tofu sir preko i staviit 4,5 minuta u rernu tek toliko da se sir istopi. Sipati u posude za posluživanje. Ukrasiti bosiljkom ili origanom.
Komentari (0)