Pekarski krompir jedno je od omiljenih dodataka jelima na trpezama širom Srbije. Jednostavno se pravi, a svakom obroku daje poseban šmek. Može se jesti uz razne namirnice, ali najčešće ga kombinujemo uz meso zapečeno u rerni.
Srećna Republika donosi vam ideju za nedeljni ručak koji možete napraviti sa lakoćom, čak iako niste vešti u kuhinji. Evo kako da napravite sočan pekarski krompir.
Sastojci:
- 2 kg krompra
- 3 glavice crnog luka
- 4 kašičice vegete
- 2 kašičice aleve paprike
- 2 kašike brašna
Priprema:
Uključiti rernu na 220 stepeni.U rernu staviti tepsiju podmazanu uljem. Krompir oljuštiti i iseći na tanke kriške. Luk očistiti i sitno iseckati, sastaviti ga sa začinima i u njega uvaljiti krompir. Na kraju posuti krompir brašnom i dobro izmešati. Voditi računa da svaka kriškica bude ravnomerno začinjena. Sasuti u podmazan pleh. Naliti vode toliko da ogrezne i staviti na pečenje. Vode je potrebno možda i 6 dl neka dođe do vrha krompira,nemojte strahovati...nalijte, ali sipajte vodu negde uz ivicu da ne sperete začine. Peći dok ne porumeni,odnosno dok voda ne ispari.
Komentari (0)