Jela bez mesa

LJUTA PAPRIKA U TEGLI: Zimnica bez pečenja, gotova za tili čas (FOTO)

Za sve ljubitelje pikantnih ukusa ovo je sjajan recept koji će iznova probati.

31.08.2023 08:01

LJUTA PAPRIKA U TEGLI: Zimnica bez pečenja, gotova za tili čas (FOTO)
Shutterstock

Ljude papričice odličan su dodatak jelima tokom hladnih jesenjih i zimskih dana. Za one koji vole začinjeniju hranu, ova vrsta salate je prava poslastica.

Jednostavno se prave, te ih možete pripremiti i u svom domu bze previše izgubljenog vremena ili stajanja za šporetom. 

Srećna Republika donosi vam recept za ljute papričice bez kuvanja i pečenja.

 

Sastojci:

  • 2 kg sitnih okruglih papričica
  • 2,5 l vode
  • 1/2 l sirćeta
  • 6 kašika soli
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica konzervansa
  • 1/2 kesice vinobrana

 

Priprema:

Papričice oprati, iseći drške i naslagati u tegle. Vodi dodati sirće, so, šećer i praškove, i mešati dok se ne sjedini. Zatim ovu smešu naliti u tegle. Preko papričica staviti pritiskače za tegle i tegle čvrsto zatvoriti poklopcima.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)