Jela bez mesa

PITA SA KROMPIROM OD GOTOVIH KORA: Sočna kao da je domaća, smaže se u trenu (FOTO)

Luk joj daje poseban šmek.

06.10.2023 18:30

PITA SA KROMPIROM OD GOTOVIH KORA: Sočna kao da je domaća, smaže se u trenu (FOTO)
shutterstock.com

Pita od krompira poznata i kao krompiruša može se jesti i u danima posta jer je povrće osnovni njen sastojak. Jednostavno se pravi, posebno kada je priprema sa gotovim korama. 

Ono što joj daje poseban šmek su luk i začini kojima je bitno naći pravu meru. Srećna Republika donosi vam recept za pitu sa krompirom od gotovih kora.

Sastojci:

Za pitu:

  • 500 g gotovih kora
  • 1.5 kg krompira
  • 2 struka praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • po potrebi ulje
  • po potrebi so
  • po potrebi meveni biber

Za premaz pite:

  • 100 ml gazirane vode
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Izrendajte krompir, na ulju propržite sitno naseckani prazi luk i crni luk. Kada je luka malo omekšao dodajte rendani krompir. Sve zajedno malo propržite i sjedinite fil uz neprestano mešanje varjačom. Smesu od krompira začinite po svom ukusu. Na radnoj površini kore odvojite, svaku zasebno poprskajte sa malo ulja te koru preklopite u trougao. Duž donjeg dela kore rasporedite smesu od krompira.

Koru urolajte u rolnu te rolnu smotajte u krug. Postupak ponovite sa ostalim korama. Uvijene rolnice složite jednu do druge na plehu obloženim pek papirom.

Pitice premažite mešavinom od ulja i gazirane vode. Krompirušu pecite na 200 stepeni oko 30 minuta dok pitice blago ne porumene.

 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)