Bilo da kod kuće imate bebu koja tek što je počela da isprobava nove ukuse, baku i deku koji ne mogu da zamisle ručak bez čorbe, ili ste vi prosto željni nečeg kuvanog krem čorba je uvek najbolje rešenje. Deca najčešće negoduju kada im se pomene bilo brokoli bilo karfiol, ali uz ovakvu vrstu krem čorbe će jesti ovo zdravo povrće a da ni ne znaju da je unutra. Skuvano povrće se jednostavno izblendira ili usitni štapnim mikerom pa je još ukusnije i lepše. Ova krem čorba se brzo i lako priprema a izuzetno je zdrava.
Srećna Republika vam poklanja recept za ukusan potaž od brokolija i karfiola za koji će se uvek tražiti tanjir više.
Sastojci:
- polovina glavice karfiola
- polovina glavice brokolija
- šargarepa
- kašika vegete
- pola kašičice soli
- pola čaše mleka
- 200 g pavlaka (možete koristiti bilo koju)
- pola vezice peršunovovog lista
- malo bibera
Priprema:
Karfiol i brokoli očistite, pa ga razdvojte na cvetove. Šargarepu očistite i isecite na manje komade. Stavite pripremljeno povrće u litar i po vode gde ćete dodati pola kašičice soli i ostavite da se kuva oko 20 minuta ili dok ne procenite da je omekšalo. Kad se povrće skuva, procedite ga, a preostali litar vode u kom se povrće kuvalo ostavite sa strane da vam bude osnova za čorbu.
Oceđeno povrće stavite u secka i dobro usitnite da dobijete kašu. Ovako pripremljeno povrće vratite u onaj isti provreli litar vode. Sipajte mleko i začinite vegetom i biberom, ako treba dodajte i malo soli ponovo. Kratko vreme sve zajedno kuvajte i na kraju umešajte u krem čorbu od karfiola i brokolija pavlaku, tako da nema grudvica.
Čorbu pospite sitno isečenim peršunovim listom i poslužite je toplu.
Prijatno!
Komentari (0)