Jela bez mesa

POTAŽ OD BUNDEVE KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Ljubav na prvi zalogaj! (FOTO)

Veoma brzo i lako pripremite idealno jelo koje će vas ugrejati tokom hladnih dana.

09.02.2023 08:00

POTAŽ OD BUNDEVE KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Ljubav na prvi zalogaj! (FOTO)
shutterstock.com

Ukusna i topla čorba je nešto najbolje čime možete ugrejati organizam tokom ledenih zimskih dana. Sa temperaturama koje su danima u minusu  potreba sa ukusnim toplim obrokom je još potrebnija, a Srećna Republika vam donosi i recept kojim ćete pripremiti savršeni potaž od bundeve.

Sastojci:

  • 3 čena belоg luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 krompira
  • 300g rendane bundeve
  • 3 šargarepe
  • so i začinsko bilje po želji

Priprema:

Povrće usitnite, stavite u lonac sa vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Dodajte so, biber i začinsko bilje. Izmiksujte sve štapnim mikserom ili u blenderu. Gustu čorbu servirajte uz pavlaku ili kockice sira.

Potaž možete da ukrasite bundevinim semenkama i bosiljkom.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)