Rendanje sira baš i nije neka nauka. Većina nas jednostavno uzme rende, postavi ga vertikalno i započne posao. Međutim,, dovoljan je trenutak nepažnje, posebno kad ste u žurbi, pa da uz sir izrendate i nokte ili prste, što može biti izuzetno bolno. Šta ako vam kažemo da postoji mnogo bezbedniji način, koji će uz to da vam uštedi vreme, živce, ali i ruke prilikom rendanja?
Srećna republika vam otkriva jednostavan trik kako da narendate sir i kad to probate više nikad ga nećete rendati na stari način, ali i čemu služe one strane rendea koje, sigurni smo, nikada niste upotrebili.
U čemu je trik?
Evo u čemu je tajna. Dovoljno je da rende okrenete horizontalno i stavite ga na huhinjsku dasku za sečenje, odaberete stranu koju želite i jednostavno počnete sa rendanjem, Na taj način ćete ćete imati lakšu i bolju kontrolu nad rendanjem, pa ćete izbeći povređivanje.
Uz to, sir se neće rasipati svuda okolo, već će ostati unutar rendea i jednostavno ga po završetku posla izručite u činiju ili tanjir. Na taj način možete rendati sve što poželite - od sira do šargarepe i krompira za čorbu.
- Ovo je potpuno fenomenalno. Nikad mi nije palo na pamet da na ovaj način rendam sir -
- Isprobala sam ovaj način i malo je reći da sam oduševljena. Sir se renda brže i nema povređenih prstiju -
- Tek sad sam shvatila da rende ceo život koristim pogrešno. Hvala vam što ste ovu tajnu podelili sa nama – ređali su se komentari zadovoljnih korisnika društvenih mreža.
Čemu služe najsitnije rupice?
U debatu u vezi s upotrebom i načinom rendanja uključili su se i profesionalni kuvari. To je bio razlog da ih mnoge domaćice upitaju čemu služe najsitnije rupice na rendeu.
- Pokušala sam da koristim ove najsitnije rupice i uvek se završilo sa povređenim prstima. Čemu to uopšte služi? – napisala je jedna korisnica društvenih mreža.
Usledio je odgovor profesionalnih kuvara.
- Najsitnije rupice služe za rendanje kore od limuna ili pomorandže za kolače. Treba da budete oprezni da se ne povredite. Da biste izbegli da izrendate i prste postavite rende horizontalno. Na taj način ono će biti stabilnije i lakše ćete narendati sve što želite. Probajte, nije teško - napisao je jedan od profesionalnih kuvara koji se uključio u debatu oko načina upotrebe rendea.
Usledile su reakcije oduševljenja.
- Ovo mi je otvorilo oči -
- Ne znam zašto sam mislila da te rupice ne služe ničemu -
- Nikad nisam rendala koru limuna, sada sigurno hoću - glasile su samo neke od reakcija.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)