Tetka Saveta

LJUDI SU ZATEČENI OTKRIĆEM ČEMU SLUŽE NAJSITNIJE RUPICE NA RENDEU! Da li ste znali da većina nas pogrešno koristi to kuhinjsko pomagalo?

Trikovi koje su preko društvenih mreža s korisnicima podelili profesionalni kuvari svima nam mogu uštedeti i vreme i energiju, ali i prste.

07.11.2022 14:10

LJUDI SU ZATEČENI OTKRIĆEM ČEMU SLUŽE NAJSITNIJE RUPICE NA RENDEU! Da li ste znali da većina nas pogrešno koristi to kuhinjsko pomagalo?
shutterstock.com

Rendanje sira baš i nije neka nauka. Većina nas jednostavno uzme rende, postavi ga vertikalno i započne posao. Međutim,, dovoljan je trenutak nepažnje, posebno kad ste u žurbi, pa da uz sir izrendate i nokte ili prste, što može biti izuzetno bolno. Šta ako vam kažemo da postoji mnogo bezbedniji način, koji će uz to da vam uštedi vreme, živce, ali i ruke prilikom rendanja?

Srećna republika vam otkriva jednostavan trik kako da narendate sir i kad to probate više nikad ga nećete rendati na stari način, ali i čemu služe one strane rendea koje, sigurni smo, nikada niste upotrebili. 

U čemu je trik?

Evo u čemu je tajna. Dovoljno je da rende okrenete horizontalno i stavite ga na huhinjsku dasku za sečenje, odaberete stranu koju želite i jednostavno počnete sa rendanjem, Na taj način ćete ćete imati lakšu i bolju kontrolu nad rendanjem, pa ćete izbeći povređivanje.

Uz to, sir se neće rasipati svuda okolo, već će ostati unutar rendea i jednostavno ga po završetku posla izručite u činiju ili tanjir. Na taj način možete rendati sve što poželite - od sira do šargarepe i krompira za čorbu.

Ovo je potpuno fenomenalno. Nikad mi nije palo na pamet da na ovaj način rendam sir -

Isprobala sam ovaj način i malo je reći da sam oduševljena. Sir se renda brže i nema povređenih prstiju - 

Tek sad sam shvatila da rende ceo život koristim pogrešno. Hvala vam što ste ovu tajnu podelili sa nama – ređali su se komentari zadovoljnih korisnika društvenih mreža.  

Pixabay.com

Na ovaj način može se bezbedno rendati kora od limuna i pomorandže za kolače i to na najsitnijim rupicama na rendetu

Čemu služe najsitnije rupice?

U debatu u vezi s upotrebom i načinom rendanja uključili su se i profesionalni kuvari. To je bio razlog da ih mnoge domaćice upitaju čemu služe najsitnije rupice na rendeu.

- Pokušala sam da koristim ove najsitnije rupice i uvek se završilo sa povređenim prstima. Čemu to uopšte služi? – napisala je jedna korisnica društvenih mreža.

Usledio je odgovor profesionalnih kuvara.

- Najsitnije rupice služe za rendanje kore od limuna ili pomorandže za kolače. Treba da budete oprezni da se ne povredite. Da biste izbegli da izrendate i prste postavite rende horizontalno. Na taj način ono će biti stabilnije i lakše ćete narendati sve što želite. Probajte, nije teško - napisao je jedan od profesionalnih kuvara koji se uključio u debatu oko načina upotrebe rendea.

Usledile su reakcije oduševljenja. 

- Ovo mi je otvorilo oči - 

- Ne znam zašto sam mislila da te rupice ne služe ničemu - 

- Nikad nisam rendala koru limuna, sada sigurno hoću - glasile su samo neke od reakcija.   

BONUS VIDEO:

Komentari (0)